Genelkurmay heyeti Şırnak'ta

Genelkurmay heyeti Şırnak'ta

Genelkurmay komuta heyeti, helikopterin düşmesi sonucu 1'i tümgeneral 13 askerin yaşamını yitirdiği Şırnak'a giderek incelemelerde bulundu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile beraberindeki kuvvet komutanları dün akşam saatlerinde meydana gelen ve 13 askerin yaşamını helikopter kazasıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Şırnak’a gitti.

Akar, Şırnak’taki temaslarında Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet  Özhaseki ile de bir araya geldi. Genelkurmay Başkanı Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ile birlikte gece saatlerinde Şırnak’ta yetkililerle görüşmelerde de bulundu.

Akar ve yanındaki kuvvet komutanlarının askerler için yapılacak cenaze törenine katılmaları bekleniyor.

Öte yandan, Orgeneral Akar ve yanındaki heyet Şırnak Devlet Hastanesi’ne giderek yetkililerden kazayla ilgili bilgi aldı.

ASKERLERE ŞIRNAK’TA TÖREN

13 askerden 7’si için ise bu sabah Şırnak’ta uğurlama töreni düzenlendi. Aralarında 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın da bulunduğu 6 askerin cenazesi ise otopsi için Ankara Adli Tıp kurumuna gönderildi.

Törene Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve asker aileleri katıldı.

KATO’DAKİ OPERASYONU YÜRÜTEN EKİP

Genelkurmay, 23’üncü Tümen Komutanlığı’na ait helikopterin Şırnak’ın Şenoba bölgesinde yüksek gerilim hattına takılarak düştüğünü açıklamadı. Düşen helikopterde bulunan Tümgeneral Aydoğan Aydın, Albay Oğuzhan Küçükdemirkol, Albay Gökhan Peker, Yarbay Songül Yakut, Binbaşı Koray Onay, Yüzbaşı İlker Acar, Yüzbaşı Nuri Şener, Başçavuş Mehmet Erdoğan, Uzman Çavuş Zeki Koç, Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak, Pilot Üsteğmen Abdülmuttalip Kesikbaş, Başçavuş Fevzi Kıral, Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekal yaşamını yitirdi. Helikopterdeki subayların, Kato Dağı’nda PKK’ye yönelik askeri harekatı yürüten ekip olduğu açıklandı.

MÜHİMMAT İNFİLAK ETMİŞ

Öte yandan helikopter kazasının ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Helikopterin yüksek gerilim hatlarına takıldıktan sonra 300 metre yükseklikten yere çakıldığı, çıkan  yangında içerisinde bulunan mühimmatın da patladığı ifade edildi. Tümgeneral Aydın ve beraberindekilerin üs bölgelerini denetlemeye gittikleri, akşam Şenoba’da iftar açtıktan sonra birliğe dönüşe geçtikleri sırada kazanın meydana geldiği belirtildi.

ÖNCE GÖZALTI SONRA TERFİ

Tümgeneral Aydoğan Aydın, tuğgeneralken 15 Temmuz 2016’da darbe teşebbüsü sırasında Güneydoğuda birliğinin başındayken, isminin sehven darbecilerin hazırladığı listede yer alması nedeniyle görevden alınmış, soruşturmanın ardından suçsuz olduğu belirlenerek, bir üst rütbeye tümgenaralliğe terfi etmiş ve 23. Jandarma Tümen Komutanlığı’na atanmıştı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.