Genelkurmay çatı davasında karar

Genelkurmay çatı davasında karar

Akın Öztürk 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı’ndaki eylemlere ilişkin aralarında ‘yurtta sulh konseyi’ üyelerinin de bulunduğu 224 sanıklı Genelkurmay ‘çatı’ davasında karar duruşması görülüyor.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki bin 800 kişilik büyük duruşma salonunda görülen davada, darbe girişiminin beyin takımı olduğu belirtilen ‘yurtta sulh konseyi’ üyelerinin de arasında bulunduğu tutuklu sanıklar, tutuksuz sanıklar, bazı müdahiller ve tarafların avukatları hazır bulunuyor.

Mahkeme Başkanı Oğuz Dik ve üye hakimler Osman Pediz ve Sefa Taştan ile Cumhuriyet Savcısı Bülent Karakuş salondaki yerlerini almasıyla mahkumiyet kararları açıklanmaya başlandı.

Yurtta sulh konseyi‘ üyesi oldukları belirtilen eski orgeneral Akın Öztürk, darbe bildirisinde imzası olan eski tuğgeneral Mehmet Partigöç, Hulusi Akar’a darbeyi tebliğ eden eski tümgeneral Mehmet Dişli ve eski Genelkurmay Personel Başkanı korgeneral İlhan Talu,  eski Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı tümgeneral Kubilay Selçuk ve  eski tuğamiral Sinan Sürer141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski başyaveri eski kurmay albay Ali Yazıcı, eski Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı Muhsin Kutsi Barış, eski yarbay Ertuğrul Terzi, eski tuğgeneral Ahmet Bican Kırker, Genelkurmay karargahında komutanları enterne eden ÖKK timinin komutanı eski kurmay albay Fırat Alakuş ve Hulusi Akar’ın yaveri eski yarbay Levent Türkkan ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Darbe girişimine ilişkin Genelkurmay çatı davasında ‘FETÖ lideri’ olarak yargılanna Fethullah Gülen’in de olduğu 13 kişinin dosyaları ise ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.