Geliyê Godernê'ye giden çevrecilere polis engeli

Geliyê Godernê'ye giden çevrecilere polis engeli

Amed Ekoloji Meclisi ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi öncülüğünde, Silvan Barajı'nın yapımı ve Geliyê Godernê Vadisi'nin sular altında kalmasını protesto etmek amacıyla yapılmak istenilen yürüyüş polis barikatı ile engellenirken, yurttaşlar Silvan'a geri d

DİYARBAKIR - Amed Ekoloji Meclisi ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi öncülüğünde, Silvan Barajı'nın yapımı ve Geliyê Godernê Vadisi'nin sular altında kalmasını protesto etmek amacıyla binlerce kişi, Silvan Belediyesi önünde bir araya geldi.

Buradan araçlara binen kitle, Geliyê Godernê bölgesine gitmek için yola çıktı. Kitlenin önü Boyunlu (Boşat) Yolu üzerinde TOMA eşliğinde kurulan barikatla kesildi. Eylemlerini sürdürmekte kararlı olan yurttaşlar, polis barikatı önünde oturma eylemi başlattı."Toprağına, suyuna, havana sahip çık", "Em nahêlin Geliyê Godernê bibe Gola mirinê" ile "Geliyê Godernê Karadeniz direnişini selamlıyor" pankartları açılan oturma eyleminde sık sık, "Bê Serok jiyan nabe " sloganı attı.

Barikatın kaldırılmaması üzerine kitle araçlara binerek Silvan'a geri döndü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.