Geliyê Godernê sulara gömülmesin!

Geliyê Godernê sulara gömülmesin!

Mezopotamya Ekoloji Hareketi ve Amed Ekoloji Meclisi, Silvan Barajı'nın yapımını ve Geliyê Godernê Vadisi'nin sular altında kalmasını engellemek amacıyla 14 Temmuz'da Silvan'da eylem yapacak.

DİYARBAKIR - Mezopotamya Ekoloji Hareketi ve Amed Ekoloji Meclisi öncülüğünde Silvan Barajı'nın yapımına ve Geliyê Godernê Vadisi'nin sular altında kalmamasına karşı Silvan'da yapılacak eyleme ilişkin hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Silvan Barajı ve Geliyê Godernê Vadisi hakkında bilgi veren Mezopotamya Ekoloji Hareketi ve Amed Ekoloji Meclisi sözcüsü Gültekin Aydeniz, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bulunan Sarum Çayı ve Pasur çayının birleşerek Geliyê Godernê kanyonundan Silvan sınırlarına kadar gelip Silvan Barajı'nı oluşturduğunu söyledi. 

Silvan barajının 25 yıl önce "Güvenlik" barajı adı altında inşasına başlandığını belirten Aydeniz, barajın yapılması takdirde ondan fazla medeniyete ev sahipliği yapmış ve tarihi açıdan son derece önemli bilgilerin ve mağaraların olduğu Geliyê Godernê Vadisi'nin sular altında kalacağını hatırlattı. Biyoçeşitlilik açısından son derece zengin olan Geliyê Godernê Vadisi'nin sular altında kalmasıyla bir tarihin de sular altında kalacağını belirten Aydeniz, "Bu nedenle 14 Temmuz tarihinde Silvan'da saat 17.00'da Silvan Güvenlik Barajı'na ve Geliyê Godernê Vadisi'nin sular altında kalmaması amacıyla büyük bir ekoloji mücadelesi başlatma kararı aldık" dedi. 

Mezopotamya Ekoloji Hareketi, Amed Ekoloji Meclisi, HDP ve DBP il örgütleri, HDP'li vekiller ve sivil toplum örgütlerinin de katılacağını ifade eden Aydeniz, ekolojik değer olan Geliyê Godernê Vadisi'nin sahiplenilmesi çağrısında bulundu.

'Duyarlı kesimlerin desteğine ihtiyacımız var'

Silvan Barajı'nın yapımına ve Geliyê Godernê Vadisi'nin sular altında kalmamasına karşı sosyal medyada bir kampanya başlattıklarını belirten Aydeniz, kampanyanın ayın 13'üne kadar devam edeceğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.