Gazze'de ateşkes sağlandı

Gazze'de ateşkes sağlandı

Gazze'de üç gün süren şiddetin ardından ateşkes sağlandı. Haberi Filistin tarafı duyururken, Mısır'ın İsrail ile Filistinliler arasında arabuluculuk yaptığı belirtiliyor.

Gazze’de hafta sonunda tırmanan gerilimin ardından taraflar arasında ateşkes sağlandığı belirtiliyor. Filistinli yetkililer, Mısır’ın arabulucuğunda İsrail’le sabaha karşı saat 4.30’da ateşkes sağlandığını duyurdu.

İsim vermeyen iki Filistinli yetkili ile Gazze’yi yöneten Hamas’a bağlı el Aksa televizyon kanalının haberine göre, ateşkes bugün devreye girecek. Birleşmiş Milletleri’in de ateşkes görüşmelerine katıldığı belirtilirken, İsrail tarafından henüz açıklama gelmedi.

Gerilim hafta sonunda, Filistinli grupların abluka altındaki Gazze’den İsrail’in güneyine roket atması, İsrail’in ise iki askerinin yaralanmasını gerekçe göstererek 2 milyondan fazla kişinin yaşadığı Gazze’de ağır hava saldırılarına girişmesi ile tırmanmıştı. Cuma gününden bu yana dört İsrailli ve 23 Filistinli yaşamını yitirmişti.

‘AA BİNASINI TERÖRİSTLER KULLANIYORDU’ İDDİASI

İsrail hava kuvvetlerinin Gazze’deki hava saldırılarında Anadolu Ajansı’nın ofisinin bulunduğu bina da vurulmuştu. İsrail ordusu ise bu binanın ‘Hamas’ın Batı Şeria görev gücü’ tarafından kullanıldığını öne sürmüştü. Açıklamada, “Bu güç, Cudea ve Samarya’daki terörist unsurları yöneterek terörist altyapısı oluşturmak, terör faaliyetleri için mesaj aktarmak ve İsrailli sivillere karşı terör saldırıları düzenlenebilmesi için para transferi yapıp lojistik destek sağlamaktan sorumludur” denilmişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.