Gaziantep Valiliğinden 'toplu mezar' iddialarına yalanlama

Gaziantep Valiliğinden 'toplu mezar' iddialarına yalanlama

Gaziantep Valiliği, Saime Dilsizoğlu adlı bir vatandaşın "korona virüsünden ölenler için mezarlar kazılıyor" iddiasına yönelik basın açıklaması yayınladı.

Gaziantep Valiliği, “kentte yeni tip korona virüsü salgını nedeniyle toplu mezar hazırlandığı” iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, annesi vefat eden Saime Dilsizoğlu isimli bir vatandaşın, Yeşilkent Mezarlığında daha önceden belediye tarafından hazırlanan sıra mezarları cep telefonuyla çekerek, “Bu mezarların korona virüsü vakalarından hayatını kaybedenler için hazırlandığı, vatandaşların kandırıldığı, ölüm vakalarının çok olduğu” şeklinde şahsi yorumlarını sosyal medya hesabından yayınladığı belirtildi.

Valilik açıklamasında Emine Dilsizoğlu’nun korona virüsü hastası olmadığı ifade edildi.

Görüntüde yer verilen yorumların gerçeği yansıtmadığı ve “iki milyonun üzerinde bir nüfusa sahip olan ilimizde günlük 15 civarında vatandaşımız değişik sebeplerden vefat etmekte olup, görüntülerde yer alan kazılmış mezarlar korona virüsü vakaları için değil normal vefat eden ve aile mezarı olmayan vatandaşların toprağa verildiği sıra mezarlığının görüntüsüdür. Günlük defin işlemi yapılırken olumsuzluklarla karşılaşmamak için önceden mezarlar kazılarak hazır hale getirilmektedir,” denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Annesi vefaat eden Saime Dilsizoğlu isimli bir vatandaş, Yeşilkent Mezarlığında daha önceden Belediye tarafından hazırlanan sıra mezarları cep telefonu ile çekerek, bu mezarların korona virüsü vakalarından hayatını kaybedenler için hazırlandığı, vatandaşların kandırıldığı, ölüm vakalarının korona virüsü nedeni ile çok olduğu şeklinde şahsi yorumlarla sosyal medya hesabından yayınlamıştır.

Videoda yer verilen yorumlar gerçeği yansıtmamakta olup, korona virüsü Salgını nedeniyle toplumsal hassasiyetlerin yüksel olduğu bir dönemde vatandaşlarımız arasında yanlış bir algı oluşmaması açısından konuyla ilgili açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur.

Saime Dilsizoğlu isimli şahsın Annesi olan 1932 doğumlu Emine Dilsizoğlu, rahatsızlanarak 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne 27 Mart tarihinde getirilmiş, kendisi, acil müdahale esnasında kardiyopulmoner arreste girip yapılan tüm canlandırma işlemine rağmen 18.45’te vefat etmiştir. Söz konusu vatandaşımızdan muayene ve tetkikler esnasında tedbir amaçlı COVİD 19 enfeksiyonuna yönelik numune alınmış ve yapılan test henüz sonuçlanmadan vefat olayı gerçekleşmiştir.

Emine Dilsizoğlu, şüpheli vaka olarak değerlendirilirken ölüm gerçekleştiği için ölüm raporuna DOĞAL ÖLÜM yazılmasına rağmen tedbiren korona virüsü hastası gibi işlem yapılmış ve defin işlemi de alınan tedbirler eşliğinde gerçekleşmiştir.

Emine Dilsizoğlu’nun kızı olan Saime Dilsizoğlu ise bu defin işleminin gerçekleştiği sırada bu videoyu çekerek yayınlamıştır.

İki milyonun üzerinde bir nüfusa sahip olan ilimizde günlük 15 civarında vatandaşımız değişik sebeplerden vefat etmekte olup, görüntülerde yer alan kazılmış mezarlar korona virüsü vakaları için değil normal vefat eden ve aile mezarı olmayan vatandaşların toprağa verildiği sıra mezarlığının görüntüsüdür. Günlük defin işlemi yapılırken olumsuzluklarla karşılaşmamak için önceden mezarlar kazılarak hazır hale getirilmektedir.

Bununla birlikte vefat etmeden önce kendisine korona virüsü testi yapılan Emine Dilsizoğlu isimli vatandaşımızın testi de negatif çıkmıştır. Yani Emine Dilsizoğlu korona virüsü hastası değildir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Saime Dilsizoğlu, sosyal medyada yayınladığı videoda, kazılan mezarların korona virüsü vakalarından hayatını kaybedenler için hazırlandığını iddia etmişti.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.