Gaziantep Üniversitesi'nde 4 milyon lira kayıp!

Gaziantep Üniversitesi'nde 4 milyon lira kayıp!

Sayıştay'ın, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne ilişkin raporunda, "2017 yılı bilançosunda 150 ilk madde ve malzeme hesabında kayıtlı ilaç ve tıbbi malzeme tutarı ‘4 milyon 984 bin 488 TL’ eksik gözükmektedir" denildi.

Sayıştay’ın üniversite raporları açıklandı. Raporlarda Gaziantep Üniversitesi ile ‘mevzuata aykırı harcamalar’la ilgili bilgiler yer aldı. Raporda, kayıtlı ilaç ve tıbbi malzeme tutarında 4 milyon 984 bin 488 TL eksik olduğu vurgulandı.

Milli Gazete’den Muhammed Vefa’nın haberine göre, Sayıştay uzmanlarının aylarca üzerinde çalıştığı ve üniversitede yaptığı inceleme ve denetlemeler sonucunda ortaya konulan raporda, üniversitenin ‘Düzenlilik Denetim Raporu ile Döner Sermaye İşletmesi Raporu’ hazırlandı. 40 sayfalık raporda hatalar ve usulsüzlükler tek tek tespit edilirken, yanlış bilgiler de raporlandı. Gaziantep Üniversitesi tarafından taşınmaz kiralamalarına ilişkin usulsüzlüklerin bulunduğu belirtilen raporda, üniversitenin kayıtlarda henüz tahakkuk etmemiş taşınmaz kiralarının tahakkuk etmiş gibi ve gerçekleşmemiş gelirlerin ise gerçekleşmiş gibi kaydedildiği tespit edildi.

4 MİLYON EKSİĞE RASTLANDI

Raporda, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin taşınır kayıtlarında tüketilmediği halde tüketim nedeniyle düşülen ilaçların bulunduğu belirtildi. Eczane, Onkoloji Hastanesi ve ameliyathane gibi birimlerde yeni ambarların tanımlanmış olduğunun da altı çizilen raporda, “2017 yılı bilançosunda 150 ilk madde ve malzeme hesabında kayıtlı ilaç ve tıbbi malzeme tutarı ‘4 milyon 984 bin 488 TL’ eksik gözükmektedir” denildi.

HATALI ÖDEME YAPILDI

Sayıştay’ın detaylı incelemesinde bir başka bulgu daha dikkat çekti. Raporda, Gaziantep Üniversitesi Hastanesi tarafından mevzuata aykırı ek ödeme hesaplaması yapıldığı ve personele doğru ödeme yapılmakla birlikte Hazine’ye ödenen veya ödenmesi gereken tutarlarda hataların bulunduğuna dikkat çekildi. 2016 yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda düzeltilmesi istenilen hataları üniversitenin dikkate almadığı, 2017 yılında da bu hatalara devam ettiği belirtilen raporda, “Mavera Kongre ve Sanat Merkezi ile Rektörlük Sporium-spor merkezi faaliyetlerinin döner sermaye işletmelerinin faaliyet alanları kapsamında değerlendirilemeyeceği hususu ile ilgili olarak 2017 yılında üniversite tarafından herhangi bir işlem tesis edilmemiş ve uygulama devam ettirilmiştir” ifadeleri yer aldı. (Kaynak)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.