Gaziantep katliamı sanığı tahliye edildi!

Gaziantep katliamı sanığı tahliye edildi!

Gaziantep Beybahçe katliamı sanığı tahliye edildi. HDP Gaziantep Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Prof. Dr. Mahmut Toğrul, Adalet Bakanlığı'na soru önergesi verdi.

HDP Gaziantep Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Prof. Dr. Mahmut Toğrul, IŞİD sanığı Fadile Halaç Cebael’in sağlık sorunları gerekçesiyle tahliye edilmesi hakkında Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından cevaplandırılması için TBMM’ye soru önergesi verdi.

56 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Gaziantep’te 20 Ağustos 2016 tarihinde çoğunluğu çocuk 56 kişinin ölümüne, 94 kişinin de yaralanmasına yol açan canlı bomba saldırısının sanıklarından ve polis operasyonunda kendisini patlatan IŞİD Gaziantep emiri Kadir Cabael’in eşi, Fadile Cabael sağlık nedeniyle tahliye edildi. Beybahçe Mahallesi’ndeki düğün evine yapılan saldırıyı Gaziantep’te yapılan bir hücre evi baskınında yakalanacağını anlayınca kendisini patlatan İŞID’in sözde emiri Mehmet Kadir Cebael’in talimatıyla 22- 23 yaşlarında Türkçe konuşan bir kişinin yaptığı anlaşılmıştı.

DURUŞMA KAYSERİ’DE GÖRÜLÜYOR

Gaziantep Beybahçe katliamından dolayı yürütülen soruşturma sonucunda 11 kişi hakkında tutuklanma kararı verilmişti. Tutuklu bulunanlar arasında Mehmet Kadir Cebael’in eşi Fadile Halaç Cebael de bulunuyordu. Güvenlik gerekçesiyle Kayseri’de görülmeye devam eden davanın 3. duruşmasında Fadile Halaç Cebael’in sağlık problemlerinin bulunmasından kaynaklı tahliye edildi.

GAR KATLİAMINDA DA ADI VAR

Öte yandan Mehmet Kadir Cabael’in adı sadece düğün evine yapılan saldırıda değil Ankara Gar katliamı soruşturmasında da geçiyor. Gar patlamasını gerçekleştiren araçta, Suphi Alpfidan, Halil İbrahim Durgun ve Mehmet Kadir Cebael’in parmak izlerine rastlanmıştı. Gaziantep’te yaşanan katliamın daha önce Ankara 10 Ekim Katliamının iddianamesinde geçmesine rağmen, gerekli önlemlerin alınmadığı iddia edilmişti.

Prof. Dr. Mahmut Toğrul bu kapsamda, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:

  • 2015’ten günümüze IŞİD terör örgütüyle ilgili yürütülen soruşturmalarda kaç kişi tutuklanmıştır? Tutuklananlardan kaç kişinin cezası kesinleşmiştir? Cezası kesinleşmeyen ve tutukluluk hali devam eden kaç kişi vardır?
  • 2015’ten günümüze IŞİD terör örgütü soruşturmalarında tutuklanan kişilerden kaçı hasta oldukları gerekçesiyle tahliye edilmiştir?
  • 2015’ten günümüze IŞİD terör örgütü soruşturmalarında serbest bırakılan kişilerden kaçının tekrar IŞID terör örgütünün yapmış olduğu eylemlere karıştığı tespit edilmiştir?
  • Türkiye’de çok fazla hasta tutuklu bulunmakta ve birçok defa bu tutuklular içeride ölüme terk edilmektedir. Türkiye’de cezaevlerinde bulunan hasta tutuklu sayısı kaçtır? Halihazırda içerde bulunan diğer hasta tutuklular için neden tahliye kararı verilmemektedir?
  • IŞİD terör örgütü tutuklularının birçoğunun hasta olarak tahliye edilmesinin ve diğer hasta tutsakların tahliye edilmemesi bilinçli bir politikanın mı sonucudur?
  • IŞİD terör örgütü tutuklularından kaçı mahkemelere sağlık raporları sunmuştur? Ve bu raporlar sonucunda kaçı tahliye edilmiştir?
  • Türkiye’deki IŞİD terör örgütü tutukluları dışındaki diğer tutuklulardan kaçı mahkemelere sağlık raporu sunmuştur? Ve bu raporlar sonucunda tahliye edilen kaç kişi vardır? Bu raporlar sonucunda tahliye edilmeyenlerin tahliye edilmemesinin nedeni nedir? (DUVAR)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.