Gazeteci ve siyasetçilerden Trabzon’daki olaya tepki!

Gazeteci ve siyasetçilerden Trabzon’daki olaya tepki!

Gazeteci ve siyasetçiler, geçtiğimiz gün Trabzon'da Irak Kürdistan Bölgesi bayrağı baskılı atkı taktıklarından dolayı yaşanan linç girişimine tepki gösterdi.

Gazeteci ve siyasetçiler, 18 Temmuz’da Trabzon’un Çaykara ilçesinde turizm merkezi Uzungöl'de üzerinde Kürdistan yazılı atkıları taşıyan Kürt turistlere yönelik linç girişimine tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, konuyu meclise taşıyarak, olaya tepki gösterdi.

Beştaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada, “Trabzon'da Kürdistan yazılı atkı taktıkları için Kürdistan'dan gelen turistler linç edildi. Siz istediniz diye Kürt, Kürdistan demekten ve inandıklarımızı dile getirmekten vazgeçecek değiliz. Saldıranlar, linç girişiminde bulunanlar değil Federal Kürdistan Bölgesi’nden gelen turistler gözaltında. Neden? Turistler Kürt olunca saldırı meşru mu oluyor?” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak yazarı ve eski Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Kemal Öztürk ise Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Trabzon’daki akıl almaz linç girişimini izleyemiyorum. Bu cehalet dolu vandalizmin hukuken ve siyaseten bir karşılığı olmalı. Yoksa daha sonrası için aynı kafadaki insanlara cesaret verir. Toplumda şiddet ve nefret seviyesi alarm veriyor farkında değil misiniz?” ifadelerini kullandı.

Gazeteci-yazar Mustafa Akyol da Twitter hesabından Kürdistan bayrağını paylaşarak, “Kürtler, Ortadoğu’nun kadim halklarından biridir. Bin yıldır da Tüklerin kardeşleridir. Irak’taki meşru Kürdistan Bölgesi de Türkiye’nin dostudur. Bayrağı, her halkın bayrağı gibi, saygıdeğerdir. Saygıyı kaybetmeyelim, dostluğu bozmayalım, bölücülüğe prim vermeyelim” dedi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, Trabzon'da Kürt turistlere yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi.

K24’e konuşan Süleyman Serdar Budak "Bayrak üzerinden bir bahane üretilerek yapılıyorsa, hiç kabul edebileceğimiz bir şey değildir, ayıp etmişler" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ise sosyal medya hesabında Kürt turistlere yapılan saldırıyı kınayarak, özetle şunları kaydetti:

"Trabzon'da gerçekleşen linç girişimi gerçekten korkunç. Al bayrağımızla dünyanın her yerinde nasıl özgür biçimde fotoğraf çektiriyorsak, Kuzey Irak'tan gelen Kürtlerin de kendi bayraklarıyla fotoğraf çektirmelerinde bir sakınca olamaz. Ülkemizin imajı açısından tam bir facia. Açılan bayrak/atkı Kuzey Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimin bayrağıdır. Elbette o bölgenin insanları bizler gibi bayraklarına saygı ve sevgi göstereceklerdir. Erbil'de Türkiye bayrağına saldırı neyse Trabzon'da IKBY bayrağına saldırı aynı şekilde çirkindir.''

Eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten de sosyal medya hesabından olaya tepki göstererek özür diledi.

Cuma İçten,Twitter hesabından yaptığı paylaşımda,”Madem kimse özür dilemedi bari ben kendi adıma özür diliyeyim; İki gün kabus yaşayan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimin ( İKBY ) Irak Kürt vatandaşlarından Türkiye Cumhuriyeti, ülkem adına, üyesi olduğum Türk parlamentosu adına özür dilerim” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum