Gazeteci Hüsnü Mahalli'ye 4 yıl 1 ay hapis

Gazeteci Hüsnü Mahalli'ye 4 yıl 1 ay hapis

Gazeteci Hüsnü Mahalli, bir televizyon programı ve köşe yazısındaki ifadeler nedeniyle iki ayrı hapis cezasına mahkûm edildi. Mahalli'ye Erdoğan'a hakaret iddiasıyla 2 yıl 5 ay, kamu görevlilerine hakaret gerekçesiyle de 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Gazeteci Hüsnü Mahalli’nin bir yazısında ve katıldığı televizyon programında yaptığı konuşma nedeniyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan Hüsnü Mahalli ve avukatları katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ise avukatı Hatice Özay temsil etti. Hüsnü Mahalli savunmasında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve kamu görevlilerine hakaret suçlamasını kabul etmediğini belirterek, “Yaptığım gazetecilik faaliyetidir. Beraatimi talep ederim” dedi ve ekledi: “Cumhurbaşkanına hakaret etmedim. Ben her zaman ‘Sayın Cumhurbaşkanı’ şeklinde ifade ettim. Diktatör kelimesi de hakaret içeren bir kelime değildir. Kaldı ki uluslararası camiada tek kişide toplanan yetki ile ilgili olarak belirtilmiş bir tanımdır. Benim yaptığım gazetecilik faaliyeti dışında hiçbir şey değildir. Beraatimi talep ediyorum.”

Erdoğan’ın avukatı ise “Şikayetimiz devam etmektedir. İddianamede belirtildiği gibi Cumhurbaşkanı’nın adı ve makamı zikredilmiştir. Hakaret suçunun yasal unsurları oluşmuştur. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

İKİ AYRI CEZA VERİLDİ

Mahkeme, Mahalli’ye ‘kurul halinde çalışan kamu görevlilerine hakaret’ iddiasıyla 1 yıl 8 ay 25 gün hapis cezası verdi. Sanığın sabıkasız oluşunu, bir daha suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşması nedeniyle hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl süreyle denetim süresine tabi tutulmasına hükmetti. Mahkeme Mahalli’yi ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlamasından ise 2 yıl 5 ay 5 gün hapis cezasına çarptırdı.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Sosyal medya üzerinden devlet büyüklerine hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Hüsnü Mahalli, 15 Aralık 2016’da sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı. 6. Asliye Ceza Mahkemesi de Mahalli’nin kaçma ihtimalinin olmaması, tutuklulukta kaldığı süre, istenilen cezanın miktarı ve mağdur üzerinde baskı yapılması girişiminde bulunulmasının olanaksız olmasını dikkate alarak 20 Ocak’ta tahliyesine karar vermişti. Mahkeme, Mahalli’in üzerine atılı fiilin basılmış eser yoluyla işlenmesini dikkate alarak dosyayı görevsizlik kararıyla İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne göndermişti. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.