Gazeteci Hale Gönültaş’a tehdit telefonu

Gazeteci Hale Gönültaş’a tehdit telefonu

Hale Gönültaş, Gazete Duvar’da yayınlanan “IŞİD, Ankara’da Ezidi kız çocuğu sattı” başlıklı haberinin ardından bugün kendisini cep telefonundan arayan bir kişi tarafından tehdit edildi.

Gazeteci Hale Gönültaş, IŞİD’in Şengal’deki Ezidilere yönelik katliamının dördüncü yılı nedeniyle kaleme aldığı ve geçen hafta Gazete Duvar’da yayınlanan haberinde IŞİD’in yaklaşık iki ay önce Ankara’da Ezidi bir kız çocuğu sattığını yazdı.

Gönültaş, IŞİD’in elinden kurtulan Ezidi kadınlarla ve onları kurtarmak için çalışan kişilerle yaptığı görüşmelerin ardından yazdığı haberinde halen 3 bin 500 Ezidi kadının kayıp olduğunu belirtmişti.

Gazeteci Hale Gönültaş’ı bugün öğle saatlerinde cep telefonundan arayan ve temiz bir Türkçe ile konuşan bir erkek Gönültaş’a tehditler savurdu. Bilinmeyen numaradan arayan kişi önce Gönültaş’ın Ankara’da yaşadığı evin açık adresini verdi, ardından da küfürler ve tehditlerle dolu konuşmasında, “Bu memlekete cihat gelecek. Ayağını denk al” dedi.

DAHA ÖNCE DE TELEFONLAR GELMİŞTİ

Hale Gönültaş, Gazete Duvar’da 15-16 Mayıs 2017 tarihlerinde yayınlanan “IŞİD kamplarında 200 bin çocuk” ve “IŞİD’in elinde 600 Türkiyeli çocuk var” başlıklı haberlerinden sonra da tehdit telefonu almıştı. Rakka alan kodlu bir numaradan yapılan aramada Arapça konuşan bir erkek Hale Gönültaş’ı tehdit etmişti. Yine aynı tarihte Gönültaş’ın mail adresine IŞİD’in elinde bulunan ve Türkçe konuşan çocukların bulunduğu bir video gönderildi. Videoda askeri eğitim alan ve “Biz cihat için buradayız” diyen çocuklardan biri elindeki bıçakla bir kişinin boğazını kesiyordu.

Gazeteci Hale Gönültaş’ın avukatı da bugünkü tehdit telefonu üzerine savcılığa, Ankara Valiliği’ne ve İçişleri Bakanlığı’na gerekli başvuruları yapacaklarını açıkladı. (DUVAR)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.