'Gaybubet' evi operasyonu: 51 gözaltı

'Gaybubet' evi operasyonu: 51 gözaltı

Kayseri merkezli çok sayıda ilde yeni bir 'FETÖ' operasyonu başlatıldı. 'Gaybubet' olarak adlandırılan gizli evlerde kaldıkları gerekçesiyle 51 kişi gözaltına alındı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında 29’u askeri personel 51 kişi gözaltına alındı. 17 kişi ise aranıyor.

Bakkal ve büfelerden kontörlü olarak kullanılan sabit hatlardan arandıkları gerekçesiyle haklarında yakalama kararı çıkartılan kişilere yönelik Kayseri, Ankara, Adana, Eskişehir, İzmir, Muğla ve Mardin’de eş zamanlı baskınlar yapıldı.

Askerlerden 17’sinin muvazzaf, 12’sinin ise KHK ile askeri okullardan ilişiği kesilen öğrenci olduğu belirtildi.

Gaybubet evleri operasyonu kapsamında ise Kayseri, Ankara, Konya, Adıyaman, Manisa, Sivas, İzmir, Ordu, Amasya, Mardin, Çankırı, Kırşehir ve Aksaray’da çeşitli adreslere baskınlar düzenlendi. Gözaltı kararı verilen 39 kişiden 18’nin karı-koca oldukları bildirildi.

Her iki operasyonda gözaltına alınan şüpheliler arasında ‘askeri mahrem imamlar, muvazzaf astsubaylar, ihraç polis, profesör ve ev kadınları’nın olduğu ifade edildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.