Gardiyanlar Leyla Güven’in evraklarını geri çevirdi

Gardiyanlar Leyla Güven’in evraklarını geri çevirdi

Vekilliği düşürüldkten sonra tutuklanan Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in kızı Sabiha Temizkan, telefon görüşmesi yapabilmek için gittikleri cezaevinde, gardiyanların telefon evraklarını geri çevirdiğini belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven, 4 Haziran tarihinde Meclis Genel Kurulu’nun kararı ile vekilliğinin düşürülmesinin ardından, hakkında onanmış cezası olduğu gerekçesiyle tutuklanarak Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Kızı Sabiha Temizkan ise bugün, annesiyle telefon görüşmesi gerçekleştirebilmek için telefon evraklarını cezaevine götürdü. Ateşinin yüksek çıkması nedeniyle cezaevine alınmayan Temizkan, yaşananları sosyal medya hesabından şöyle aktardı: “Bugün annemle telefon görüşmesi gerçekleştirebilmek için cezaevine, telefon evrakını bırakmaya gittim. Ateşimin yüksek çıkması üzerine beni cezaevine almadılar. Yanımda bir arkadaşım vardı. Ben de evrakı kendisinin götürmesini rica ettim. Bunun üzerine arkadaşım içeri girerek telefon evrakını idareye teslim etmek istedi fakat burada gardiyanların bireysel tutumlarıyla karşılaştı. Evrakı teslim etmek isteyen arkadaşıma orada bulunan gardiyan, ‘Biz terörist evrakı almıyoruz’ demiş. Arkadaşımın karşı çıkması üzerine lafı değiştirerek, ‘Biz terör ve siyasi suçluların evraklarını almıyoruz. İdareye teslim edin’ demişler. Bu yaklaşım kabul edilecek bir yaklaşım değildir. Annem şu anda tek hücrede karantina altında tutuluyor. Açlık grevi sonrasında sağlık sorunları arttı. 14 gün boyunca onu karantinada tutacaklar.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.