G20 Zirvesi'ne geciken Merkel tarifeli uçakla Arjantin'e ulaştı

G20 Zirvesi'ne geciken Merkel tarifeli uçakla Arjantin'e ulaştı

Angela Merkel, G20 Zirvesi'ne katılmak için Berlin'den havalanan uçağının arıza yapması nedeniyle zirvenin açılışına katılamamıştı. Merkel'in tarifeli uçakla bir gün gecikmeli Arjantin'e ulaştığı bildiriliyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, G20 Zirvesi’ne katılmak üzere tarifeli uçakla Arjantin’e ulaştı. Alman delegasyonunu taşıyan Airbus A340’la perşembe günü Berlin’den havalandıktan kısa bir süre sonra teknik arıza nedeniyle Köln’e acil iniş yapmıştı.

Almanya Hava Kuvvetleri, Başbakan Angela Merkel’i Arjantin’deki G20 Zirvesi’ne götüren ancak arıza nedeniyle acil iniş yapan uçakta soruşturmayı gerektirecek herhangi bir suç unsuruna rastlanılmadığını açıkladı.

Alman delegasyonunu taşıyan Airbus A340 Berlin’den havalandıktan kısa bir süre sonra teknik bir arıza nedeniyle Amsterdam yakınlarından geri dönerek Köln-Bonn Havalimanı’na iniş yapmıştı. Olayı ciddi bir arıza olarak nitelendiren Merkel zirveye bir gün gecikmeli olarak ulaşabildi. (Kaynak: euronews)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.