Futbolcu Emiliano Sala'nın cesedine Manş Denizi'nde ulaşıldı

Futbolcu Emiliano Sala'nın cesedine Manş Denizi'nde ulaşıldı

Premier Lig'den Cardiff City'e transfer olan Arjantinli futbolcu Emiliano Sala'nın cesedine ulaşıldı. Sala'yı taşıyan uçak Manş Denizi'nde düşmüştü.

İngiltere Premier Ligi takımlarından Cardiff City’e 15 milyon sterlin karşılığında transfer olan Arjantinli futbolcu Emiliano Sala’yı taşıyan uçak 21 Ocak gecesi kayboldu. Manş Denizi üzerinde düşen uçağa ilişkin arama çalışmalarında Sala’nın cesedi 7 Şubat’ta bulundu.

4 Şubat’ta uçağın enkazına ulaşıldığı bildirilmişti. 6 Şubat’ta ise uçağın enkazından bir cesedin çıkarıldığı açıklanmıştı. İngiltere’de Dorset kenti emniyeti, cesedin teşhis edildiğini ve Sala’ya ait olduğunu duyurdu.

Cardiff City takımından yapılan yazılı açıklamada, “Emiliano’nun ailesine en derin taziyelerimizi iletiyoruz. Dualarımız daima Emiliano ve David ile olacak” dendi. Cardiff City oyuncuları da sosyal medyada acılarını dile getirdi. Takımın savunma oyuncusu Sol Bamba, “Trajik… Huzur içinde yat” dedi.

Arsenal forması giyen Mesut Özil “Bu acıyı anlatmaya kelimeler yetmez. Dualarımız Emiliano ile pilotunun aileleriyle” ifadelerini kullandı. Piper Malibu tipi N264DB kuyruk numaralı özel uçağın pilotu David Ibbotson’du. Ancak Ibbotson’ın cesedi henüz bulunamadı.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINI SALA’NIN AİLESİ FİNANSE ETTİ

Guernsey polisinden 24 Ocak’ta yapılan açıklamada, Sala’nın da içinde olduğu kayıp uçağı arama faaliyetine son verildiği kaydedilmişti. Yaklaşık 4 bin 500 kilometrekarelik bir alanın tarandığı belirtilen açıklamada, cep telefonu verilerinin ve uydu görüntülerinin incelendiği ancak uçaktan ve yolculardan herhangi bir ize rastlanamadığı belirtilmişti: “Elimizdeki bütün verileri inceledikten sonra zor kararı vererek arama faaliyetini bitirdik. Bu aşamada hayatta kalma ihtimalleri son derece düşük.”

Aramaların durdurulması sonrası Emiliano Sala’nın kızkardeşi Romina Sala, “Lütfen aramaya devam edin. Emiliano bir savaşçı olduğunu ve halen hayatta olduğunu biliyorum. Lütfen durmayın” dedi. Romina Sala, Channel Adaları’na giderek aramayı sürdüreceğini ifade etti. Bunun ardından Emiliano Sala’nın ailesi tarafından finanse edilen özel bir arama ekibi çalışmalarını sürdürmüştü.

SALA’NIN SON MESAJI

Sala’nın uçak düşmeden önce babasına gönderdiği sesli mesajda “Şu anda ortadan ikiye ayrılacak gibi duran bir uçaktayım ve Cardiff’e gidiyorum. 1.5 saate benden haber alamazsanız… Beni bulmak için birini gönderirler mi bilemiyorum, çünkü beni bulamazlar, Baba, çok korkuyorum…” dedi.

SALA’NIN ESKİ SEVGİLİSİ: FUTBOL MAFYASINI ARAŞTIRIN

Sala’nın eski sevgilisi Berenice Schkair ise sosyal medya hesabında şunları yazdı:

“Uyandığımda tüm bunların bir yalan olduğunu öğrenmek istiyorum. Lütfen araştırın çünkü bunun kaza olduğuna inanmıyorum.”

Schkair daha sonra sildiği şu mesajı yazdı: “Futbol mafyasını araştırın, bunun kaza olduğuna inanmıyorum.”

CARDIFF CITY BAŞKANI: UÇAĞI KENDİ AYARLADI

Cardiff City Başkanı Mehmet Dalman, BBC Radyo Galler’e yaptığı açıklamada Sala’nın uçağı kendi ayarladığını söyledi. Sala’ya uçağın menajer tarafından ayarlandığı düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.