Fuad Masum: Kerkük sorununun çözümü için çaba sarf edeceğim

Fuad Masum: Kerkük sorununun çözümü için çaba sarf edeceğim

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Kerkük sorununun çözümü için Erbil, Kerkük ve Bağdat’ta yöneticilerle görüşmeler gerçekleştireceğini söyledi.

Bağdat’tan Süleymaniye Havaalanı’na inmesinin ardından Irak Eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin mezarını ziyaret eden Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kerkük’ün özel bir değeri olduğunu belirten Fuad Masum, Kerkük’teki durumun normale dönmesi ve sorunun çözülmesi için çaba sarf edeceğini ifade etti.

Erbil’le Bağdat arasındaki görüşmelerin başlaması gerektiğini dile getiren Masum şunları söyledi: “Süleymaniye’de, Kerkük’te, Erbil’de ve Bağdat’a döndükten sonra Kerkük’ün durumunun normalleşmesi için çaba sarf edeceğim.

Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilere çok önem veriyorum. İyi bir sonuca ulaşmak için çaba sarf edeceğim. Halkın durumu çok kötü, bu durumun düzelmesi ve iyiye doğru gitmesi için hep birlikte çaba göstereceğiz.

Anayasaya aykırı bazı durumlar var. Bunların ele alınması lazım. Tüm taraflarla görüşeceğim.

Cumhurbaşkanlığı makamının referandum öncesi ve sonrası dönemle bir ilişkisi yok. Anayasada olan durumun uygulanması için çalışmalıyız.

Diyalog için zeminin hazır hale getirilmesi lazım.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.