Fransız filozof Anne Dufourmantelle çocukları kurtarırken boğuldu

Fransız filozof Anne Dufourmantelle çocukları kurtarırken boğuldu

'Risk almayı kutsayan' Fransız filozof Anne Dufourmantelle boğulmakta olan iki çocuğu kurtarırken boğuldu. Dufourmantelle 'güvenlik' deyiminin 'efsane' olduğunu iddia ediyordu.

Risk almak üzerine Praise of Risk (Risk’e Övgü) kitabını yazan Fransız filozof Anne Dufourmantelle, St Tropez’de bulunan Pampelonne sahilinde boğulmakta olan iki çocuğu denizden kurtarmaya çalışırken hayatını kaybetti.

The Independent’ın haberine göre görgü şahitleri, Anne Dufourmantelle’in denizde çocuklara ulaşmaya çalışırken güçlü bir akıntıya kapıldığını söylüyorlar. Dufourmantelle’in tanıyıp tanımadığı bilinmeyen çocuklar, daha sonra cankurtaranlar tarafından sorunsuz bir biçimde kurtarıldı.

Kültür Bakanı Françoise Nyssen yayınladığı taziye mesajında, Dufourmantelle’in “muhteşem bir filozof ve psikanalist olduğunu, bu dünyada yaşayabilmemize ve onu anlayabilmemize katkıda bulunduğunu” söyledi. Dufourmantelle Liberation’a verdiği bir söyleşide ‘güvenlik’ deyiminin bir efsane olduğunu söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.