Fransa: Kaşıkçı konusunda yanlış anlaşıldık

Fransa: Kaşıkçı konusunda yanlış anlaşıldık

Fransa, "Kaşıkçı tapeleri bize verilmedi" açıklamasından geri adım attı: Dışişleri Bakanı Le Drian yanlış anlaşıldı.

Fransa ile Türkiye arasında dün patlak veren Cemal Kaşıkçı tapeleri geriliminde Paris’ten geri adım geldi. Fransa Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian’ın Cemal Kaşıkçı cinayeti ve Türkiye’ye ilişkin dün yaptığı açıklamanın yanlış anlaşıldığını belirtti.

Fransız bakan dün, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Tapeleri verdik” açıklamasını yalanlayarak tapelerin verildiğine dair bir bilgisi olmadığını söylemiş ve “Bildiğim kadarıyla, Türkiye Cemal Kaşıkçı cinayetinin tapelerini Fransa’ya vermedi” demişti. Le Drian, Erdoğan’ı ‘siyasi oyun oynamakla’ da itham etmişti. Türkiye’nin tepkisinin ardından bugün Fransız Dışişleri “Yanlış anlaşıldık” açıklaması yaptı.

FRANSIZ BAKAN NE DEMEK İSTEDİ?

Le Monde gazetesinin haberine göre, ‘Le Drian aslında Kaşıkçı olayında gerçeği tam ortaya koyacak bilgilerin eline geçmediğini ve cinayete ilişkin gerçeğin Türkiye’nin elinde bulunan ses kayıtlarıyla sınırlı olmadığını’ söylemek istedi.

Fransız bakanın dünkü açıklamasının ardından ilk tepki Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’dan gelmişti. Altun yazılı açıklamasında “Kendisinin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘siyasi oyunlar oynamakla’ itham etmesi kabul edilemez” demiş, Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun Türkiye’den kanıtları aldıklarını teyit ettiğine dikkat çekmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da “Fransa Dışişleri Bakanı, her şeyden önce haddini aşmıştır, bir cumhurbaşkanı ile nasıl konuşacağını bilmelidir. İkincisi, kendi liderleriyle Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı da karıştırmasın” demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.