Fransa AB'den Türkiye'ye silah ambargosu istedi

Fransa AB'den Türkiye'ye silah ambargosu istedi

AB ülkelerinin dışişleri bakanları bugünkü toplantılarında harekatı ele alacak. Suriye'de asker bulunduran Fransa ise AB'ye, silah ambargosu uygulama çağrısı yaptı.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Konseyi bugün Lüksemburg’da biraraya geliyor. AB üyesi ülkelerin toplantısında Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nın da ele alınması beklenirken, Suriye’de sahada asker bulunduran Fransa’nın baskısı artıyor. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, toplantı öncesinde AB dışişleri bakanlarını ‘Türkiye’yi yeniden kınamaya ve silah ambargosu uygulamaya’ çağırdı.

FRANSA’NIN ÜÇ TALEBİ VAR

“Bu saldırı ciddi insani felakete yol açacak” diyen Fransız bakan, “Fransa’nın bu toplantıdan beklentisi, harekata son verilmesi yönünde kesin bir talep, Türkiye’ye silah ihracatı konusunda katı bir duruş ve ABD’nin IŞİD karşıtı koalisyonu toplantıya çağırması” ifadelerini kullandı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’yse toplantının gündemi hakkında “Üye ülkelerin dışişleri bakanları, Türkiye’nin Suriye’deki askeri faaliyetleri ve (Doğu Akdeniz’deki) sondaj çalışmalarıyla ilgili ne tür adımlar atabileceklerini görüşecekler” açıklaması yaptı. 17-18 Ekim’de düzenlenecek AB Lider Zirvesi’nde de bu iki konunun gündeme geleceğini söyledi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.