Fotoğrafını paylaşan annesini mahkum ettirdi

Fotoğrafını paylaşan annesini mahkum ettirdi

İtalya’da 16 yaşındaki bir çocuk, kendi rızası dışında sosyal medyada paylaşan annesine karşı açtığı davayı kazandı.

Başkent Roma’da görülen davada mahkeme, çocuğun kişilik haklarının korunması amacıyla annenin şikayete konu olan paylaşımları silmesi gerektiğine  karar verdi.

TEKRAR YAYINLARSA 10 BİN EURO ÖDEYECEK

Anne mahkeme kararına uymazsa ya da gelecekte yeni fotoğraflar yayımlarsa oğluna 10 bin Euro tazminat ödeyecek.

Kimlik bilgileri açıklanmayan anne ve baba daha önce boşanmışlardı. Çocuk, annesinin kendi fotoğraflarını ve özel hayatıyla ilgili yaptığı yorumları internetten silmesini talep etmişti.

‘ÇOCUKLARIN İSYANI MAHKEMELERE TAŞINIYOR’

l Sole 24 Ore gazetesi tarafından baş sayfadan duyurulan haber, “Çocukların isyanı mahkemelere taşınıyor” başlığıyla verildi. Haber  haberinde daha önceki birkaç vakadan da örnekler verildi. Habere göre geçen Eylül ayında da Mantova kentinde bir mahkeme benzer şekilde bir anneye, çocuklarının fotoğraflarını sosyal medyadan kaldırmasını emretmişti.

2013 yılında da kızı adına Facebook hesabı açıp yöneten bir annenin hesabı iptal etmesi kararı çıkmıştı. Söz konusu kararlar, küçük yaştaki çocukların toplumsal imajının ve özel hayatın gizliliğinin korunması ilkesine dayandırıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum