Fırın ustaları 80 derecelik sıcakta oruç tutuyor

Fırın ustaları 80 derecelik sıcakta oruç tutuyor

Ramazan ayında iftar sofralarına sıcak ekmek ulaştırabilmek için çabalayan fırıncılar, 80 dereceye varan ortamda oruç tutuyor.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde fırında çalışan ekmek ve pide ustaları, ateşin karşısında zor koşullara rağmen işlerini yapıyor.

Turgut Özal Mahallesi Muş Yolu Caddesi üzerinde bulunan bir fırında usta olarak çalışan Yunus Türk, Ramazan ayının sıcak yaz günlerine denk gelmesi ve fırının sıcaklığından dolayı oruç tutmakta zorlandıklarını dile getirdi. Açlığın akıllarına bile gelmediğini fakat su ihtiyaçlarının sıcaklıktan dolayı yüksek olduğunu ifade eden Türk, "Bu sıcak havalarda oruç tutmak zor. Ramazan'da susuzluk bizi fazla yoruyor. Açlık sıkıntı olmasa da susuzluk sıkıntıya neden olabiliyor. Ama Allah yardımcımız oluyor" dedi.

Fırının başında 80 derece sıcaklık olduğunu belirten 15 senelik fırın ustası Maruf Türk ise, akşama kadar çalıştığını ve bu çalışma esnasında büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi. Fırına yaklaşınca gözlerinin içinin yandığını ifade eden fırın sahibi Sezgin Taş ise, "Alevin karşısında çalışabilmek kolay değil. O durum ancak fırın başında anlaşılıyor. Bizler biraz daha uzaktayız ama ustamızın yanına sokulabilseniz gözlerinizin içi yanar. Ateşe bakamazsınız. Ustanın çalışma alanı öyle zamanlar oluyor ki 90 derecenin üzerine çıkıyor. Oruç sabırdır. O olmazsa hiçbir şey yapamayız" diye konuştu.

İçerisinin sıcak olduğundan dolayı dışarıdan ekmek aldığını dile getiren müşteri Mahmut İnci ise, "İçerisi çok sıcak ve ustalar çalışıyor. Allah onlara sabır versin. Ekmek almaya geldim. Fırının içi sıcak olduğu için ekmeği dışarıdan alıyorum" şeklinde konuştu.

Fırın ustaları 80 derecelik sıcakta oruç tutuyor

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.