Firari savcının kardeşi, Adil Öksüz'ü 1067 kez aramış

Firari savcının kardeşi, Adil Öksüz'ü 1067 kez aramış

2010 KPSS soruşturmasını yürüten firari Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan’ın kardeşi Ahmet Sakınan’ın 'Kara Kuvvetleri mahrem imamlarından' olduğu belirtildi. Sakınan'ın, Adil Öksüz ile 1067 telefon irtibatı belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Ali Alper Saylan tarafından ‘FETÖ’nün Kara Kuvvetleri mahrem yapılanmasından olduğu iddia edilen 71 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameden önemli ayrıntılar çıkmaya devam ediyor. 71 şüpheli arasında çok farklı bir ismin daha olduğu anlaşıldı. Bu isim, ASEL Yayıncılık adlı firmanın sahibi olan Ahmet Sakınan.

Sakınan ismini kamuoyu, bir dönem KPSS soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan’dan ötürü yakından biliyor. KPSS soruşturmasını uzun bir süre sürüncemede bırakan, ardından örgütle bağı nedeniyle meslekten ihraç edilen Sakınan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hakkında yakalama kararı çıkarılması üzerine kayıplara karıştı. Ahmet Sakınan’ın, Şadan Sakınan’ın kardeşi olduğu belirlendi.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre, İtalya, İngiltere, ABD, Hollanda gibi çok sayıda ülkeyle HTS irtibatı tespit edilen Sakınan’ın Kara Kuvvetleri mensubu kişilerle binlerce görüşme yaptığı tespit edildi. Sakınan’ın, Hamdullah Bayram Öztürk ile de 2 bin 554 kez görüşme yaptığı tespit edildi.

‘PATATES HATTI’

İddianamede, Genelkurmay Adli Müşavirliği’nden kardeş Sakınan ile ilgili gönderilen önemli bir yazıya da yer verildi. 27 Mart 2017 tarihli yazının ekinde yer alan bilgi notuna göre; FETÖ mensuplarının 2010-2013 yıllarında operasyonel hat kullanmak suretiyle özel bir hücresel haberleşme ağı (patates hat) kullandığı belirtildi. Bu ağ üzerinde Ahmet Sakınan’ın sivil imam olduğunun tespit edildiği bildirildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.