Finlandiya 'Türkiye' dedi

Finlandiya 'Türkiye' dedi

Türkiye'nin AB üyeliği tartışmasında Finlandiya da sürecin devamından yana tavır koydu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye’nin AB üyeliği sürecinin askıya alınması hakkındaki açıklamaları birlik içinde yeni bir tartışma başlattı. Fransa’nın ardından Finlandiya da ilişkileri kesmeye karşı olduğunu açıkladı.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Timo Soini, Türkiye konusunun ele alınacağı AB Dışişleri Bakanları toplantısına girişinde, üyelik müzakerelerini kesmeye karşı olduğunu söyledi.

Soini, “Diyalog her zaman yararlıdır. Türkiye’de insan hakları konusunda sorunlar yaşandığını biliyoruz ama müzakerelere son vermekten yana değilim” dedi.

ESTONYA: BU YIL KARAR BEKLENMİYOR

AB dönem başkanı olan ve dışişleri bakanları toplantısına ev sahipliği yapan Estonya’nın Dışişleri Bakanı Sven Mikser de birliğin Türkiye konusunda bu yıl resmi karar almasının beklenmediğini söyledi.

ALMANYA KARARLI

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ise aynı toplantıya girişimde, ülkesinin müzakerelerin askıya alınması yönündeki pozisyonunu tekrarladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.