Filistinliler İsrail'i Lahey'e götürüyor

Filistinliler İsrail'i Lahey'e götürüyor

Filistin Yönetimi, İsrail'in yasadışı yerleşim politikaları ile ilişkili insan hakları ihlallerini soruşturması için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

Filistin Yönetimi, İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki yasadışı yerleşimleri ile savaş suçlarını Lahey’e taşıyor.

Filistin Yönetimi’nin Dışişleri Bakanı Riyad El Maliki, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nden, İsrail’in yasadışı yerleşim politikaları ile ilişkili insan hakları ihlallerini soruşturmasını talep etti.

İSRAİL: YASAL DEĞİL

İsrail ise bu adıma tepki gösterdi. Açıklamada, başvurunun yasal geçerliliği olmadığı savunuldu, Filistinlilerin mahkemeyi siyasi amaçlarla istismar ettiği öne sürüldü.

NE OLMUŞTU?

ABD’nin Doğu Kudüs’te 1967’den bu yana devam eden İsrail işgalini ve Doğu Kudüs’in Filistinlilere BM tarafından vaat edilen bağımsız devletin başkenti olmasını hiçe sayması ile bölgede gerilim yükselmişti. Kudüs’ün tamamını İsrail’in başkenti olarak tanıyan Washington’ın İsrail büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıması üzerine Filistinlilerin düzenlediği protestolarda, İsrail askerlerinin ateşi sonucu en az 62 kişi hayatını kaybetmiş, 3 bine yakın kişi yaralanmıştı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.