Filistinli memurların maaşları Katar'dan gelen parayla ödendi

Filistinli memurların maaşları Katar'dan gelen parayla ödendi

Gazze'de aylardır ödenmeyen memur maaşları, Katar'dan gelen nakit parayla ödendi. İsrail sessizliğini koruyarak konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Gazze’de Hamas hükümeti için çalışan binlerce Filistinli memurun aylardır ödenmeyen maaşları, Katar’ın gönderdiği nakit parayla karşılandı. Maaşların ödenmesiyle, bölgedeki ağır ekonomik zorlukların hafifletilmesi ve gerilimin azaltılması amaçlıyor.

Katar’ın yardımıyla, 90 milyon dolar olan ödeme 15’er milyon dolarlık 6 taksit halinde yapılacak. Gazze’deki hükümet kaynaklarına göre nakit para, Katar’ın Gazze’deki Temsilcisi Muhammed el Emadi tarafından İsrail üzerinde araçla götürüldü.

İSRAİL SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

İsrailli yetkililer henüz ödeme hakkında açıklama yapmadı. Ancak ödeme, nakit sıkıntısı çeken Hamas’ın sınırdaki protestolara son vermesi karşılığında, İsrail’in Gazze’ye ablukasını hafifletmeye yönelik bir anlaşmanın parçası gibi görülüyor.

İsrail’in onayladığı bir anlaşmayla da Katar, Gazze’deki tek elektrik santralinde kullanılmak üzere ek yakıt almaya başladı ve bölgede planlı elektrik kesintileri son yılların en düşük seviyesine indi. (Kaynak: BBC Türkçe)

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.