Filistin'den Trump'a: Kudüs satılık değildir

Filistin'den Trump'a: Kudüs satılık değildir

Filistin siyaseti, 'İsrail'le müzakere masasına dönmezlerse mali yardımı kesme tehdidi savuran ABD Başkanı Donald Trump'a tepkili: Şantaja boyun eğmeyeceğiz. Kudüs satılık değildir.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, İsrail’le barış müzakerelerine dönmemesi halinde Filistin Yönetimi’ne para yardımını kesme tehdidi tepki çekti. Filistin Yönetimi, Trump’ın açıklamasını ‘şantaj’ olarak niteledi.

‘ŞANTAJA BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Komitesi üyelerinden Hanan Aşravi, “Şantaja boyun eğmeyeceğiz” açıklaması yaptı. Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın sözcüsü Nebil Ebu Rdainah ise “Kudüs satılık değildir” dedi. Rdainah, Filistinlilerin 2014’te çöken barış müzakerelerine dönmeye karşı olmadığını söyledi. Ancak Rdainah müzakerelere, İsrail’in Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Gazze’yi işgal ettiği 1967 savaşından önceki sınırlara dayalı bir bağımsız devlet temelinde döneceklerini vurguladı.

ESKİ İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI: TRUMP HATALI

Trump’ın bu sözleri İsrail siyasetinde de yankı buldu. Kültür Bakanı Miri Regev “Çok memnunum” dese de, eski bir dışişleri bakanı ve barış müzakerecisi olan muhalif siyasetçi Tzipi Livni “Sorumlu ve ciddi bir İsrail hükümetinin, Trump’a sessizce şunu söylemeli: Gazze’de insani bir krizin engellenmesi ve İsrail’le işbirliği yapan Filistin güvenlik güçlerinin desteklenmesi İsrail’in çıkarına” tepkisini gösterdi.

TRUMP NE DEMİŞTİ?

Kudüs’ün işgal altındaki doğusu da dahil tamamını İsrail’in başkenti olarak tanıma kararıyla tepki çeken Trump, Filistinlileri Twitter üzerinden şu sözlerle tehdit etmişti: “Washington Filistinlilere her yıl milyonlarca dolar veriyor ve bunun karşılığında takdir veya saygı görmüyor. İsrail’le uzun zamandır gecikmiş barış anlaşmasını müzakere etmeyi bile istemiyorlar… Filistinliler artık barış konuşmaya istekli değilken biz niçin gelecekte bu devasa ödemeleri yapalım ki?”

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.