Filipinler'de toprak kayması: Mesaj atarak kurtarılmayı bekliyorlar

Filipinler'de toprak kayması: Mesaj atarak kurtarılmayı bekliyorlar

Filipinler'de yaşanan toprak kaymasında 21 kişi kişi hayatını kaybetti. Enkaz altında kalan onlarca insan ise cep telefonlarından mesaj göndererek yerlerini tarif etmeye çalışıyor.

Filipinler’in Cebu eyaletindeki iki köyde meydana gelen topak kaymasında en az 21 kişi öldü. Yetkililer, enkaz altındaki bazı kişilerin cep telefonlarıyla mesajlar göndererek yerlerini tarif ettiğini söyledi.

Naga kentinde iki köyü yerle bir eden olan toprak kayması, ülkenin kuzeyinde büyük bir yıkıma yol açan, 88 kişinin öldüğü tayfun felaketinden bir gün sonra meydana geldi.

AİLELER GECEYİ TAHLİYE MERKEZLERİNDE GEÇİRDİ

Cristita Villarba adlı bir görgü tanığı AP ajansına “Deprem gibiydi. Gök gürlemesi gibi bir ses duyduk, hepimiz kaçmaya başladık. Herkes çığlıklar atarak kaçışıyordu. Enkaz altındakilere yardım etmeye çalıştık ama kardeşiminki dahil evlerin üzerini toprak kaplamıştı” dedi.

Yerel medyaya göre 600’den fazla aile, felaketin ardından geceyi tahliye merkezlerinde geçirdi. 20’den fazla evin yıkıldığı bölgede daha önce bir kireç ocağı bulunduğu ve burasının toprak kayması riski taşıdığının bilindiği belirtildi. (Kaynak: BBC)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.