Fikret Orman: Kurul Twitter'a bakıp karar veriyor

Fikret Orman: Kurul Twitter'a bakıp karar veriyor

Beşiktaş Gary Medel transferini KAP'a bildirdi: 3 yıllık sözleşme imzalandı. Başkan Orman, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Pepe ve Negredo transferleriyle ses getiren Beşiktaş, Medel’i de renklerine bağladığını açıkladı. Beşiktaş, Gary Medel ile 3 yıllık sözleşme imzalandığını KAP’a bildirdi.

Siyah beyazlı ekipten KAP’a yapılan açıklamada, “Gary Alexis Medel Soto’nun transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Oyuncu ile 2017-2018 2018-2019 2019-2020 Sezonlarını kapsayan 3 yıllık sözleşme imzalanmıştır” denildi.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

Beşiktaş’ın yeni transferi Şilili futbolcu Gary Medel, sağlık kontrolünden geçti. Detaylı kan tetkikleri yapılan Gary Medel; ortopedi, iç hastalıkları, göz, kulak burun boğaz, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerinde muayene edildi. Futbolcunun sağlık kontrolleri; akciğer, kardiyak testleri ve radyolojik kontrollerin yapılmasıyla tamamlandı.

‘BÜYÜK İŞLERE İMZA ATTIK’

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Medel’in imza töreninde gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Beşiktaş Başkanı Orman, Medel’in imza töreninde şunları kaydetti:

“Gündem belli zaten. Bununla alakalı benim şahsi görüşüm şöyle: Bir Süper Kupa maçı yaşandı. İstenmeyen olaylar oldu. Baktığınız zaman biz buraya misafir olarak gittik, bizim irademizle seçilmiş bir stat değil. Stadın imkanları buna müsait değilse, buna karar verecek mercii de biz değiliz. İçerideki tedbirleri alması gereken kurum da biz değiliz.

Konyaspor da biz de oraya maç oynamaya geldik, misafir olarak geldik. Maç esnasında istenmeyen görüntüler oldu. TFF’nin son iki organizasyonunda da benzeri görüntüler oldu.

‘KİŞİLERE CEZA VERİLECEKTİ KURUMLARA DEĞİL…’

Bu Passolig organizasyonları kurumlara değil de kişilere ceza verebilmek için kurulmuştu. Tüm statta da donanımları kuruldu. En donanımlısı da bizim stadımızda kuruldu, yüz tanıma sistemi var. Şu an geldiğimiz noktada bu sistem çalışmıyor. Kişilere değil de; kuruma zarar veriliyor. Bunu Konyaspor açısından da söylüyorum, onlar da 5 maç ceza aldı yazık.

Başakşehir-Konya maçında ceza alan insanlar kupa maçı diye kupada ceza alacak dendi ama bizim maça geldiler. O maçta olmayan Konyasporlu taraftarlar şu an Konya’daki maçta cezalandırılmış vaziyette. Bunun bir mantığı yok. Beşiktaş için de aynı şey geçerli.

‘TARAFTARIN DA HATASI VAR’

Beşiktaş taraftarının da hatası var. Meşaleler, ses bombaları, bunlar oldu. Bizim taraftar tarafından hatalı olduğumuz şeyler bunlar. Fakat bunlar nasıl stada geldi? Bunlar nasıl stada giriyor? Bunun sorumlusu Beşiktaş Kulübü değil. O organizasyonu yapan kurum.

Televizyonlarda da görüldü. Bunu engellemesi gereken TFF. Bıçaklarla insanlar sahaya giriyor. Bunun duyumunu almıştım. Herkes suçlu, taraftar suçlu, o suçlu, bu suçlu… Sadece TFF suçlu değil.

TFF ile ilişkilerimize çok dikkat ediyoruz. Nezaket, zerafet, güzel futbolu ortaya çıkarabilmek, Türk futboluna katkı sağlayabilmek için hareket ediyoruz. Bizden önceki dönemde federasyonla çok kavgalar vardı ama biz öyle şeylere girmedik. Bizim ülkemizin federasyonu ve iyi bir ilişki kurmaya çalışıyoruz.

Herkes bizi federasyonla kavga ettirmeye çalışıyor. Federasyon da buna dahil. Ama biz Türk futboluna pozitif bir katkı sağlamaya çalışıyoruz.

‘ZATEN DÜNYAYI AYAĞA KALDIRIYORUZ’

Maçlara taraftar gelmesini sağlayan Beşiktaş Kulübü’ne verilen bu cezayı vicdanlara sığdırabiliyor muyuz? Bunu düzeltmek federasyonun işi. Böyle bir çalışmaları var mı? Biz uğraşıyoruz bunun için.

Sahanın içinde ve dışında yaptıklarımızla zaten dünyayı ayağa kaldırıyoruz. ‘Come to Beşiktaş’la bile tüm dünyaya haber olduk. Yaptığımız bütün transferler, Çin’e gitmek, Türkiye için haber olduk. Dünyayı ayağa kaldırdık.

Beşiktaş üzerinde oynanan oyunları görmüyor değiliz. Kimse, kuramadığı otoriteyi Beşiktaş üzerinden kurmaya çalışmasın. Bunlar çok basit oyunlar. Bizim oynadığımız tek oyun var, sahada oynuyoruz. Tüm sporseverlere güzel bir oyun izletmeye çalışıyoruz.

Beşiktaş üzerinde oynanan oyunları taraflı tarafsız herkes görüyor. Stadımızı bir maç kapatın ne olur? Beşiktaş, taş! Yan yana gelemeyen, el bile sıkamayan insanların bir anda ‘kanki’ olmasını bütün ülke görüyor.

Futbola her manada katkı sağlıyoruz. Ama bunun devamlılığını sağlaması gerekenler benim bir kelimemden neler çıkartıyorlar. Biz camia olarak görüyoruz. Bunu Beşiktaş camiasına söylemek istiyorum: Oyuna gelmeyeceğiz.

Bu maçla da gözüktü ki, Beşiktaş taraftarı, Beşiktaş ailesinin mensubudur. Beşiktaş’ı iyi temsil etmek zorundayız. Beşiktaş üzerinde oynanan oyunlara gelmeyeceğiz. Bizim genetiğimiz efendiliktir. Bu olaylar bizim stadımızda olur muydu? Olmazdı.

Biz ne tansiyonu yüksek maçlar oynadık. Hiçbirinde böyle bir şey olmadı. Tüm Beşiktaşlılar’ı kendi içerisinde duyarlı ve sakin olmaya davet ediyorum.

‘BU İLK HAKSIZLIK DEĞİL’

Yarınki maçı herkes evinde seyretsin. Kimse toplumsal olaylara Beşiktaş’ın adını karıştırmak isteyenlere izin vermesin. Taraftar gruplarımızını içine karışıp olayları büyütmek isteyenlere müsaade etmeyin.

Herkesin kabul ettiği bir haksızlığa uğradık ama tarihimizde ilk defa haksızlığa uğramadık. Geçen sene Talisca’ya yapılanlar da biliyor ama biz şampiyon olduk. Herkes evde formalarını giysin; dualarımızla, formalarımızla Beşiktaş’ı destekleyelim.Kimse galeyane gelmesin. Beşiktaş üzerinde oynanan oyunlara en başta biz müsaade etmeyeceğiz. Peki ne yapacağız? Efendiliğimizle, sahadaki güzel oyunumuzla, taraftarımızın tezahüratlarıyla yine dünyayı ayağa kaldıracağız.

Kavgayla işimiz yok bizim. Olabildiğince, bu güne kadar olduğu gibi futbola verdiğimiz desteği devam ettireceğiz. Herkes lige şampiyon olmak için çıkıyor. Buna ‘saha’ karar versin.

‘HUKUKSAL BİR KARAR VERİLMİYOR’

Tahkim Kurulu hukuksal bir karar vermiyor. Twitter’ı açıyorlar, sosyal medyada bakıyorlar, buna göre karar veriyorlar. Gözlemci raporuna göre karar vermelisiniz.

Bizi federasyonla kavgaya sokmaya çalışıyorlar. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Efendi Beşiktaş olarak bu muhteşem kadromuzla, nokta transferlerle işimize bakacağız.

Beşiktaş sahada oynar. Beşiktaş taraftarı da üzerimizde oynanan oyunları görecek zekadadır. Bizim spor takımlarımız sadece kendi branşlarında sahaya çıkar oynarlar.

O oyunları yapan kurumların hepsi başlarına yıkılacaktır.

Söylediklerimin cezayı gerektirdiğini düşünmüyorum. Ben üslup itibarıyla nezaketi ve zerafeti unutmadan konuşurum. Ama Beşitkaş’a verilen bu cezalardan önce de bu yönde bir şeyler konuşuluyordu. Bunlar duyum, yalan da olabilir ancak kurullar objektif olarak hukuka göre karar vermeli.

Ben camia başkanı olarak diyorum ki; bizim tribünlerimizde de hatalar vardı. Karşılıklı küfürleşmeler, meşaleler, ses bombaları… Hatamızı da söylüyorum ama bu Beşiktaş’ı daha lig yeni başlarken, daha gol yok… Rakip taraftarlar sahaya girmeye başladılar. Maçı durdurmayı söyleyeyim dedim. Huzursuz oldum. Sahaya insanlar 5-10. dakikada sahaya girebiliyorsa bu oluşacak bir şey. Herkes benim gibi bunu gördü ama tedbir almadılar, olaylar buraya geldi.

Çok büyük hakaretler eden başka kişiler olmasına rağmen onlara bir ceza gelmiyor. Biz çok gündemdeyiz. Çok başarılı işler yaptığımızı düşünüyorum. Beşiktaş Kulübü’nü nereden alıp nereye getirdiğimiz de kamuoyunun önünde olan bir şey. Kıskanmalar olabilir. Kıskanmaları da mantıklı karşılıyorum ama bunun icraata dönüşmesini umut etmiyordum. İnşallah böyle değildir.

TFF’ye soruyorum, siz ne yapıyorsunuz? Ona, buna, şuna karışmıyorsunuz. TFF’nin görevi ne? Stada insanları getirebilmek bizim misyonumuz mu? Böyle bir organizasyon yapıp sahaya çekebilmek, futbolun marka değerini yükseltmek bizim misyonumuz mu? Ne yapıyorsunuz? TFF’nin gündeminde ne var? Altyapılardan oyuncu çıkmıyor, bize anlatsınlar biz de bilelim.

Biz bir ailenin parçasıyız onlar da bizim arkadaşlarımız. Yardımcı olalım, beraberce projeler yapalım… Ne yaptıklarını da futbol açısından biraz ortaya koysunlar.

Pazar günkü maçımızı oynadıktan sonra kurallar konusunda bir değişiklik yapılamaz. Neyse konuşmayayım, ceza alırım sonra.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı seçiminde Osmanlıspor’a verdim oyumu. Vefadır bu. Onlar; bizim stadımız yapılırken bize kapılarını açtı. Bizde Konyaspor, Başakşehir ve Osmanlıspor’un yeri farklıdır. Bize statlarının kapılarını açtılar. Bizde farklı bir yeri vardır.

18 kulübün 17’si başkanlık düzeyinde, 1’i asbaşkan düzeyinde temsil ediliyor. Bundan sonra bizde böyle yapacağız. Kulüpler Birliği’nde asbaşkanla temsil edileceğiz.

‘GÖKHAN TÖRE SAKATLANDIĞI İÇİN LENS İLE ANLAŞTIK’

“Beşiktaş’ta transfer bitmez. Şimdi olabilir, devre arası olabilir. Transferin son dönemlerine giriyoruz. Bizim için enteresan ihtimaller olursa değerlendiririz. Sezon başında açıkladık; 3 tane transfer yapacağız dedik, 5 yaptık. Bir tanesi yatırımdı; Orkan… Gökhan Töre sakatlandığı için Lens ile anlaştık.

Çok geniş bir kadro var. Oynayamayacak oyuncular var. Onları değerlendireceğiz, satış yapacağız. Stratejimiz o. Herkes bana “Şunu alalım, bunu alalım” diye yazıyor. Beşiktaş kadrosunda çok fazla oyuncu var. Onun için forma şansı bulamayacak oyuncularımızla kiralama ve satma gibi formüllere gideceğiz.

Transfer döneminin sonlarına geldiğimizi düşünüyorum. İyi bir transfer dönemi geçirdik.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.