Figen Yüksekdağ: Seçimle birlikte insanlar nefes almaya başladı

Figen Yüksekdağ: Seçimle birlikte insanlar nefes almaya başladı

Figen Yüksekdağ, 31 Mart seçim sonuçlarını değerlendirdi. 'Seçimle birlikte insanların' nefes aldığını belirten Yüksekdağ, "Biraz çözüme odaklanın, biraz kapı açın. Biz de bakın kapı açmaya çalışıyoruz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi, önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın tutuklu yargılandığı ve hakkında hazırlanan 7 fezlekenin birleştirilmesiyle oluşturulan davanın 11’inci duruşması, Sincan Cezaevi Kampüsü Ankara 16’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Yüksekdağ, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Birleşen dosyalar kapsamında savunmasına başlayan Yüksekdağ, duruşmaya bizzat katılmak istediğini ancak tırmanan kriz ortamında siyasi bir yargılama yapıldığı için katılamadığını söyledi.

‘Seçim sonuçlarından sonra insanlar hafiften nefes almaya başladı’ diyen Yüksekdağ açıklamalarını şöyle sürdürdü; “O da ne kadar sürecek garantisi yok. Çünkü siyasi iktidara bağlı. Bir akşam tepesinin tası atabilir her şey ters yüz olabilir. Aldığımız o yarım nefes bile zehir olabilir. Türkiye’de durum şu an pamuk ipliğine bağlı. Bakın, şartlar çok ağır ama “ille tepenize vuracağım, ille silahlı silahsız ayırmadan baskı altına alacağım, zapturapt altına alacağım” yaklaşımından vazgeçin. Biraz çözüme odaklanın, biraz kapı açın. Biz de bakın kapı açmaya çalışıyoruz.”

Leyla Güven öncülüğünde devam eden açlık grevlerine dikkat çeken Yüksekdağ, “Bulunduğum cezaevinde çok yoğun bir siyasi hareket yaşanıyor. Bu siyasi hareketin adı süresiz açlık grevi. Kendini ifade ve hakkını arama yöntemi. Bugün Türkiye genelinde 7 binin üzerinde siyasi mahpus süresiz dönüşümsüz açlık grevinde. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Hakkari milletvekili sayın Leyla Güven öncülüğünde başlayan ve 150 gün aşmış durumda olan açlık grevi benim bulunduğum cezaevinde de yoğunluklu olarak devam ediyor. Odada birlikte bulunduğun birlikte her şeyi paylaştım DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve Hakkari Milletvekili Selma Irmak açlık grevinde ve 100 güne yaklaştılar. Onlardan önce başlayan bazı arkadaşlarımız 100 günü aşmış durumda” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.