FETÖ soruşturmasında 53 kişi gözaltına alındı

FETÖ soruşturmasında 53 kişi gözaltına alındı

FETÖ soruşturmasında 62 kamu görevlisi için yakalama kararı çıkarıldı. 17 ilde 53 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir’de yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 62 kamu görevlisi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 53’ü 17 ilde düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ soruşturmasında, 2014-2016 yıllarında ankesörlü telefon üzerinden “ardışık olarak ve düzen içinde, örgütün mahrem imamları” tarafından arandıkları belirtilen 62 kamu görevlisi için yakalama kararı çıkarıldı.

Şüphelilerden 46’sı infaz koruma memuru, 5’i zabıt katibi, 4’ü mübaşir, 1’i icra memuru, 1’i veri hazırlama ve kontrol işletmeni, 1’i şoför, 1’i teknisyen, 1’i ceza infaz kurumunda görevli aşçı, 1’i kaloriferci ve 1’i güvenlik görevlisi.

İzmir, Adana, Manisa, Gaziantep, Balıkesir, Uşak, Isparta, Sivas, Elazığ, Karabük, Kütahya, Denizli, Ankara, Bursa, Erzincan, Kayseri ve Afyonkarahisar’da operasyonlar yapıldı. 33’ü İzmir’de olmak üzere 53 kişi gözaltına alındı. (DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.