FETÖ soruşturmalarında 32 asker gözaltına alındı

FETÖ soruşturmalarında 32 asker gözaltına alındı

Yalova ve Konya'da yürütülen FETÖ soruşturmalarında 35 asker hakkında gözaltı kararı verildi. Askerlerden 32'si gözaltına alınırken 3 şüpheli aranıyor.

Yalova ve Konya’da yürütülen “FETÖ’nün askeri mahrem yapılanması” soruşturmalarında 32 muvazzaf asker gözaltına alındı.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü “FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün askeri mahrem yapılanması” soruşturmasında Yalova, Adana, Adıyaman, Ankara, Aydın, Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, Kocaeli, İstanbul, İzmir, Kars, Muğla, Muş, Tunceli, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 16 ilde operasyonlar gerçekleştirildi.

Yapılan baskınlarda 2 subay, 16 astsubay, 2 uzman çavuş olmak üzere 20 muvazzaf asker gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı da “askeri mahrem yapılanmada” yer aldıkları iddia edilen 15 muvazzaf astsubay hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Konya Jandarma Komutanlığı ekipleri bu sabah Konya merkezli 3 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenledi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli olduğu öğrenilen 12 muvazzaf astsubay gözaltına alındı. 3 şüphelinin bulunması için ise çalışmaların sürdüğü belirtildi. (DHA)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.