Feribot faciasının hesabı soruluyor: Musul valisi görevden alındı

Feribot faciasının hesabı soruluyor: Musul valisi görevden alındı

Irak'ta en az 120 kişinin yaşamını yitirdiği feribot faciasının ardından Musul valisi görevden alındı. Feribotun, kapasitesinin beş kat üzerinde yolcu aldığı saptanmıştı.

Dicle Nehri’nde kapasitesinin beş katı sayıda alınan bir feribotun alabora olması ve en az 120 kişinin yaşamını yitirmesi sonrasında, Musul valisi ve iki yardımcısı görevden alındı. Irak parlamentosu, Musul Valisi Nofel Hammad Sultan ve yardımcılarının görevden alınması yönünde oy kullandı.

Oylama, Başbakan Adil Abdül Mehdi’nin parlamentoyu bu yöndeki yetkisini kullanmaya çağıran yazılı bir açıklama yapması sonrasında düzenlendi. Irak Başbakanı açıklamasında, valinin ‘görev ve sorumluluklarının yerine getirilmesinde apaçık ihmal ve görevi kötüye kullanma’ suçlarının işlendiğini belirtmişti. Mehdi, valinin kamu kaynaklarını kötüye kullandığı yönünde kanıtlar bulunduğunu da belirtmişti.

Dicle Nehri’nde geçtiğimiz perşembe günü alabora olan feribotta, çoğunluğu yüzme bilmeyen kadın ve çocuklar ölmüştü. Kazanın ertesi günü olay yerine giden vali onlarca kişi tarafından protesto edilmiş, protestocular taş atarken Sultan olay yerinden arabasıyla uzaklaştırılmıştı. Sultan’ın arabası iki kişiye çarpmış, biri hastaneye kaldırılmıştı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.