Ferhat Tunç'a ertelemesiz hapis cezası

Ferhat Tunç'a ertelemesiz hapis cezası

Sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar nedeniyle hakkında dava açılan sanatçı Ferhat Tunç'un karar duruşması görüldü. Mahkeme Tunç'a 1 yıl 11 ay 12 gün hapis cezası verdi. Ceza ertelenmedi.

Sosyal medya hesabında sosyal medyada yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek Sanatçı Ferhat Tunç hakkında “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın 3’üncü duruşması İstanbul’da görüldü.

Mahkeme heyeti, Tunç’a “örgüt propagandası yaptığı” gerekçesiyle 1 yıl 11 ay 12 gün hapis cezası verdi. Ceza ertelenmedi.

Sanatın, ilk insan topluluklarından günümüze “ifade” aracı olarak tanımlandığını dile getiren Tunç, “Sanatçı toplumsal değerleri savunan ve bu değerlere üretimiyle katkı sunan bir aydındır da. Sanatçıyı ayakta tutan popülizm değil, işte bu kimliğidir. Haliyle suçlamalara konu yapılan sözlerimi esirgemezken, aslında sanatın ilkelerine de sahip çıkmaya çalışıyorum. Ben de hiçbir gücün sundukları ya da dayattıklarına aldırış etmeden, toplumun bu beklentisine denk düşecek çabanın içinde olmaktan hiç nedamet duymadım” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.