Ferhat Tunç'a 9 yıl hapis istemi

Ferhat Tunç'a 9 yıl hapis istemi

Ferhat Tunç 'terör örgüt propagandası' suçlamasıyla yarın hakim karşısının çıkıyor. İddianamede 'sosyal medya paylaşımları' yer alıyor.

Ferhat Tunç’un ‘terör örgütü propagandası’ yaptığı gerekçesiyle yargılandığı davanın karar duruşması yarın İstanbul Adliyesi’nde görülecek.

2015 ve 2016 yıllarında sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek hakkında dava açılan Tunç’un 1 yıl 10 aydan 9 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Tunç, “Sanatçılardan insanın umudunu, kederini yok sayması değil, bunu duyması, sahiplenmesi, bir biçimde ifade etmesi ve yeni olanaklar için ilham vermesi beklenmelidir” diyerek, “suçlamaları kabul etmediğini” söyledi.

Tunç açıklamasında “Bir süredir biz şanssız olabiliriz ama böyle karanlık zamanların kalıcı olma şansı da yok. Bu zamanları sinerek, susarak değil, inandığım her ne varsa onları daha gür seslendirerek geçirmeye kararlıyım. Bunun için ne bir hapis cezası ne de ölüm tehditlerinin karşılığı olabilir” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.