Fenerbahçe, Avrupa şampiyonu

Fenerbahçe, Avrupa şampiyonu

THY Avrupa Ligi Final Four'un şampiyonluk maçında Fenerbahçe, Yunanistan ekibi Olympiakos'u 80-64 yenerek Euroleague'in şampiyonu oldu.

Fenerbahçe, THY Euroleague Finali’nde Yunanistan ekibi Olympiakos’u yenerek şampiyon oldu. Geçen sezon şampiyonluğu CSKA Moskova’ya kılpayı kaptıran sarı-lacivertliler, amaçlarına bu sene ulaştı.

Maça daha enerjik başlayan taraf Fenerbahçe idi. Nikola Kalinic, Jan Vesely ve Bogdan Bogdanovic’in sayılarıyla maça tutunan Sarı-lacivertli ekip, üstünlüğünü erken hissettirdi. Hücumda olduğu kadar savunmada da etkili bir performans ortaya koyan Fenerbahçe, ilk çeyrepe 26-18 önde gitti.

Yunanistan ekibi ikinci çeyrekte hücumda etkinliğini artırsa da sarı-lacivertliler hücum yapmayı sürdürdü. Bogdanovic’in etkin olduğu bu periyotta Yunanistan ekibi son saniye basketiyle 8 sayılık farkı 5’e indirdi. Fenerbahçe ilk yarıyı 39-34 önde kapattı.

Üçüncü periyotta ise Fenerbahçe vitesi çok yukarılara çıkardı. İkinci çeyreğin sonunda Bogdanovic’in 3 faul alması nedeniyle yıldızından mahrum oynayan Obradovic’in ekibinde diğer yıldızlar ön plana çıktı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.