Fatma Şahin: Erdoğan'a karşı beyanda bulunmam söz konusu olamaz

Fatma Şahin: Erdoğan'a karşı beyanda bulunmam söz konusu olamaz

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in, CHP'li belediyelere ilişkin açıklaması, bazı yayın organları ve sosyal medyada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'karşı bir demeç' polemiğine neden oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, korona virüsü salgınına karşı yardım kampanyası başlattıkları için CHP’li belediyelere ‘FETÖ, paralel yapı ve PKK’ benzetmesi yapılmasına ilişkin, “Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Böyle bir ifadeyi doğru bulmuyorum” dedi.

Bunun üzerine, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, valilikler dışında yardım topladıkları gerekçesiyle CHPli belediyelere, “CHP’nin başını çektiği bir kesim yine bozgunculuk peşinde koşuyor. Kendi başlarına yardım toplamaya, ekmek dağıtmaya, hastane kurmaya benzeri işler yapmaya kalkışıyorlar. Asli işlerini yürütemeyen CHP’li belediyelerin giriştikleri bu tür faaliyetlerin amacı şov yapmaktır. Bunlar FETÖ ve PKK tarafındaki örgütler tarafından da denenmişti” sözleri hatırlatıldı. Şahin bu sözleri için “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşlerine karşı ifadeler” yorumları yapıldı.

Fatma Şahin ise Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı sıfatıyla yaptığı açıklamaya ilişkin spekülasyonları reddetti. Şahin, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Bir radyo ve YouTube kanalında Sayın Cumhurbaşkanımızın adı anılmadan sorulan soruya verdiğim cevap, sanki Cumhurbaşkanımızın görüşlerine karşı ifadeler gibi yansıtıldı. Konuşmamın tamamı dinlendiğinde asla böyle bir niyetin olmadığı açıkça görülecektir.

Cumhurbaşkanımızın, salgınla ilgili tedbirlerin belirli bir planlamayla yürütülmesi gerektiğini belirten ifadeleri bizim çalışmalarımızın da odağını oluşturmaktadır. Bir AK Partili olarak Cumhurbaşkanımızın belirlediği politikalara aykırı beyanda bulunmamız söz konusu olamaz.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.