Fatih Terim açıkladı: 3 aşamalı anlaşma!

Fatih Terim açıkladı: 3 aşamalı anlaşma!

Fatih Terim, Galatasaray ile anlaşma imzaladı. Terim, "Önce 20 Ocak'a kadar, sonra Mayıs'a kadar, sonrasında lig sonuna kadar anlaşmaya vardık" dedi.

Galatasaray’da Evkur Yeni Malatyaspor yenilgisi sonrasında görevine son verilen Hırvat çalıştırıcı Igor Tudor yerine anlaşma sağlanan Fatih Terim için Türk Telekom Stadyumu’nda imza töreni düzenlendi. Törende ilk olarak söz alan Dursun Özbek, “Sayın Fatih Terim’in yuvaya dönüşünü tescil eden imza törenine hepiniz hoşgeldiniz. Olayı kelimelerle anlatmak çok kolay değil. Galatasaray’a ömrünü vermiş, bütün kariyerini hem sporculuk hem de çalıştırıcılık döneminde Galatasaray’la birlikte zirveye çıkmış, Galatasaray’ı zirveye çıkarmış, tabii Galatasaray’ın da Fatih hocayla Galatasaray olduğunu düşünüyorum. Böyle bir imza törenine şahitlik ettiğiniz için sizin de sevindiğinizi düşünüyorum. Kamp dönemi öncesinde hoca eksikliğimiz vardı. Birçok şey yazıldı çizildi ancak bir gerçek vardı: Galatasaray’ın son haftalarda girdiği form düşüklüğünden sonra bizi şampiyonluğa taşıyacak tek aday sevgili Fatih Terim’di. Kendisine telefon ettim ve ‘Buluşalım’ dedim. ‘Başkanım, emriniz olur nerede isterseniz buluşalım’ dedi. Kendisine ne kadar ücret almak istediğini sordum, bana ‘Başkanım bu laf ağzınızdan çıkmamış olsun. Ben Galatasaray’a 1974 sezonunda imza attım, para benim önemli değil. Burası benim yuvam”dedi.

Fatih Terim imza töreninde, 3 aşamalı anlaşma sağladıklarını, “Önce 20 Ocak’a kadar, sonra Mayıs’a kadar, sonrasında lig sonuna kadar anlaşmaya vardık” sözleriyle açıkladı. Terim, “Elimi taşın altına sokmam gerektiği için buradayım. Bugün ilk antremanıma da çıktım. Zamanımız var ama çok da fazla değil. Galatasaray’a hizmet etmiş Igor Tudor’a da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Terim transfer yapılacak mı sorusuna, “19-20 kişiyiz, eksiğimiz var. Sol bekimiz yok, ben prensip olarak sol ayaklı olmayan birini sol tarafa koymadım ama mecburen yapacağız. Acil bir şekilde bir rapor hazırlayacağız. Ama mevcut oyuncularımızın performansını yukarı çekmenin en büyük transfer olduğunu düşünüyorum. Bugün Hakan Balta olsaydı sol bek oynayacaktı ben ayrıca da Jong’u da çağırdım” dedi.

Terim neden Galatasaray’a döndüğünü tweet’le açıkladığını anlattı. Terim, ‘Kızlarım bir gün dönersen tweet atarak duyuralım demişti. Dün KAP’a bildirilirken Sayın Özbek’e söyledim, müsaade ederseniz bir tweet atıp öyle duyuralım dedim, o da sağ olsun anlayış gösterdi’ diye konuştu.

Terim, Galatasaray ile 1,5 yıllık sözleşmeye imza attı. Galatasaray Fatih Terim’e 2017-2018 sezonu için 1 milyon euro şampiyonluk durumunda 500 bin euro prim ödeyecek. Gelecek sezon için Terim’e 2 milyon euro ödenecek.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.