Fatih Portakal'dan 'korkup, kaçtı' yanıtı

Fatih Portakal'dan 'korkup, kaçtı' yanıtı

Fox TV'deki istifasıyla ilgili çeşitli yorumlar yapılan gazeteci Fatih Portakal, ayrılma süreci ve emekli olmasına ilişkin ortaya atılan iddialar hakkında açıklamalarda bulundu.

Fox Tv'den ayrılarak emekli olduğunu açıklayan gazeteci Fatih Portakal, hakkında çıkan iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. Portakal, "Herkes senaryo üretmekte serbest" derken kendisi hakkında 'korktu gitti' diye yorum yapanlara ilişkin de "Haber sunarken korkularım endişelerim yok muydu? Tabii vardı. Çünkü korkusuz bir insan yoktur ama 'Korkup kaçtı' çok da tutarlı bir senaryo değil" diye konuştu.

'POLİSLER GELECEK Mİ DİYE BEKLEDİM'

Portakal, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kendisinin tutuklanacağına ilişkin bir duyum aldığını da ifade ederek, "15 Temmuz sonrasında beni de alıp götürecekler diye odamın kapısının arkasında spor çantamı hazırlamış, acaba polisler gelecek mi gelmeyecek mi diye beklemiştim. Günlerce o çanta orada durdu. Sonrasında gelen, giden olmadı. Ben kendimi bildiğim için olmayacağını da tahmin edebiliyordum" dedi.

Portakal, "Şirkette, haber müdürlüğümü yapan arkadaşlarımın, haber genel yayın yönetmenimin veya genel müdürümün bir endişesi yok muydu? Onların da endişesi vardı. Çünkü korkusuz bir insan yoktur ama 'Korkup kaçtı' çok da tutarlı bir senaryo değil. Çünkü ben Türkiye'nin en sert dönemlerinde de haber sundum. Yani korkup kaçma gibi bir düşüncem olmadı" ifadelerini kullandı.

"Fox yönetimi toplanmış ve toplantıda 'Artık Fatih'e dur demeliyiz, çok muhalif gözüküyor. Ve muhalif olması da bizi tedirgin ediyor, imajımızı bozuyor. Onunla tatlı bir şekilde ayrılmalıyız' diye yazılan çizilenler vardı" diyen Portakal sözlerine şöyle devam etti: "Benim haberim olmadı. Böyle bir toplantı varsa da tanıklık etmedim, kulağıma da gelmedi. Bana bir şey söylenmedi. Bunun cevabını verecek olan yönetimdir. Onların da böyle bir şey yapmadıklarından adımın Fatih olduğu kadar eminim ve RTÜK geçen sene ceza kestiği o dönemlerde bile Cenk'in, Doğan'ın diğer arkadaşların yani üst kademenin bana söyledikleri benim kulağımda: Her zaman arkandayız. Sen yanlış bir şey söylemedin, hukuki mücadelemizi vereceğiz, sen aynen yoluna devam et."

'ÖNCEDEN AYRILACAKTIM, İKNA EDİLDİM'

Tükenmişlik sendromu yaşadığına ilişkin iddialar hakkında da konuşan Portakal sözlerini şöyle sürdürdü: "FOX'a gerekçe olarak bunu sunduğum, 'Artık ben tükendim, artık yapamıyorum ve ben gitmek istiyorum' dediğim. 53 yaşında enerjisi hâlâ olan bir insanım. Şunu söyleyebilirim bir doygunluk vardı. Şöyle bir doygunluk vardı. Reytingleriniz güzel geliyor, siz mutlusunuz, ekibiniz mutlu, müdür pozisyonunda olan kişi mutlu, kanal yönetimi mutlu. Herkes mutlu, sıkıntının olmadığı bir ortamda siz yol alıyorsunuz ama bir doygunluk noktasına ulaşmışsınız. Neden? Çünkü sizi rahatsız eden veya size rakip olabilecek bir kanal yok. Bir haber bülteni de yok. O yüzden bu bir tükenmişlik değil ama doygunluk vardı. Çünkü 2 senedir en azından yenileyemiyordum. Beni arkadan zorlayabilecek bir rakibimin olmaması bende böyle bir sıkıntıya neden oluyordu ama buna tükenmişlik diyemeyiz. Şunu da ilave edeyim, Benim aslında istifaya karar vermem. Ben iki sene önce de ayrılmaya karar vermiştim. O zaman da aynı ekip vardı. Cenk, Doğan ve insan kaynaklarından arkadaşım üç kişi oturduk, bir de ben dört. Ve onlar beni bir şekilde ikna ettiler. Ben bırakacaktım yani bu yaşantıya dönmek istiyordum. Daha sonra bir şekilde ikna edildim ve kaldım."

"İmamoğlu'nun kurduğu kanal varmış da oraya gidecekmiş. Hatta Tele 1 açık çağrı yaptı, 'Gelebilirsin' diye. Ben artık yapmak istemiyorum. Haber sunmak istemiyorum. Kendimi rahatlatmaya bırakmışım, bu süreçte oradan çıkıp burada başlayacağım diye benim arkada başka bir ajandam olmadığı için salt bıraktım. Olay TV olayında da benden hiçbir şey gitmedi. Ama kanalın sahibi olan kişi, 'Fatih Portakal gelemez' gibi beni gündeme getirdi. Benim zaten gitmek gibi bir niyetim yoktu ki. Benim Olay TV'ye geleyim talebim olmadı. Hatta başka şeyler oldu da ben onu söylemeyeyim. Böyle bir talebimin olmadığını da her zaman söyleyebilirim."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.