Fatih Portakal: Ekranda söyleyeceklerimi söyledim

Fatih Portakal: Ekranda söyleyeceklerimi söyledim

Fatih Portakal, FOX TV'nin Türkiye yayınının Azerbaycan’da engellenmesine dair kısa bir açıklama yaptı.

Fatih Portakal, FOX TV Türkiye'nin Azerbaycan’daki yayımına son verilmesine ilişkin açıklama yaptı. Portakal, “Ekranda söyleyeceklerimi söyledim, başka açıklamaya gerek yok” dedi. Azerbaycan FOX TV’nin yayımının durdurulmasına neden olan yorumunda Portakal şu ifadeleri kullanmıştı: Azerbaycan’da yarı başkanlık sistemi var. Aileden aileye geçen bir başkanlık sistemi gibi. Başkan İlham Aliyev, eşi Mihriban’ı bir kararnameyle başkan yardımcısı yaptı. Böyle bir sistem nasıl olur diyorsunuz. Demokrasi bu kadarsa bu kadar da bir sistem olur. İtiraz edecek bir makam söz konusu olamaz. İtiraz edecek bir kitleden de bahsedemezsiniz. Demokratik toplumla alakalı bir durum. Burada Azerbaycan tipi başkanlık diyor. Bu da bir yönetim şeklidir. Ne kadar demokratik olduğu, ne kadar insan haklarına saygılı olduğu, ne kadar haklara özgürlüklere saygılı olduğu tartışılabilir. Eşiydi, şimdi birinci derecede başkan yardımcısı oluverdi Sayın Hanımefendi.

CHP’DEN TEPKİ

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, FOX TV Türkiye yayınlarının Azerbaycan’da kesilmesine tepki gösterdi. Yarkadaş, Twitter’dan yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: FOX TV’nin Azerbaycan’daki yayınları, Mihriban Aliyev’in Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanmasının eleştirilmesi üzerine durduruldu. Mihriban Aliyev’in atanmasını eleştirdi diye FOX TV’nin yayınlarının keyfi bir biçimde engellenmesi kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, FOX TV’nin yayınlarının kesilmesine sessiz kalmamalıdır. Azerbaycan devleti de bu yanlış karardan bir an önce dönmelidir. Saat 23.14 itibariyle FOX TV Azerbaycan’da izlenemiyor, TV’nin yayınları kesik. Eleştiri, demokrasinin olmazsa olmaz koşuludur. Fatih Portakal da demokratik hakkını kullanmıştır. Bu yüzden TV kapatmak meşru görülemez. Azerbaycan devleti, keyfi tutumuna son vermeli ve halkın haber alma hakkını engellemekten vazgeçmelidir. Azerbaycan’da yaşanan tablo, halkımız için de öğretici derslerle doludur: Başkanlık, "Astığım astık, kestiğim kestik" rejimidir! (Evrensel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.