Fatih Mehmet Maçoğlu: Üç ajans, Dersim Belediyesi'ne ambargo uyguluyor

Fatih Mehmet Maçoğlu: Üç ajans, Dersim Belediyesi'ne ambargo uyguluyor

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Türkiye’nin üç büyük ajansının kendi haberlerine ambargo uyguladığını söyledi.

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, kentteki muhabirlerin belediyenin çalışmalarını takip etmelerine rağmen ajansların bu haberleri yayımlamadığını söyledi.

İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) uzun süredir belediyeye ilişkin haberleri yayımlamadığını söyleyen Maçoğlu, şimdi de Demirören Haber Ajansı (DHA) ile Anadolu Ajansı’nın (AA) ambargo uyguladığını açıkladı.

BirGün’den Dilan Esen’e konuşan Maçoğlu, belediyeye uygulanan ambargo ve sansüre tepki gösterdi. “Yaptığımız çalışmalar, buradaki basın emekçileri tarafından haber yapılıyor, takip ediliyor fakat bir türlü yayımlanmıyor” diyen Maçoğlu, bu konuya dair rahatsızlıklarını dile getirmek istediklerini aktardı. Yapılan bu uygulamanın halkı cezalandırmak olduğunu söyleyen Maçoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Bu yapılan uygulama hem halkı cezalandırma hem de Dersim Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları halka duyurmama demektir. Bazı basın emekçisi arkadaşlarımızın bu haberlerin neden yayımlanmadığını sorunca 2 aylık izne ayrıldığını da duyduk.”

Muhalif bir belediyecilik yaptıklarını söyleyen Maçoğlu, “Sansür ve ambargo bu nedenle uygulanıyor. Kimseye zorla bizim haberlerimizi yapın demeyiz. Ama burada yapılan çalışmaları çekip sonra yayımlamamak doğru değil” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.