Fatih Altaylı'dan medyayı eleştiren İmamoğlu'na destek

Fatih Altaylı'dan medyayı eleştiren İmamoğlu'na destek

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İstanbul'daki seçim tartışmasında kendi konuşmalarını yayınlamadığı için medyayı eleştiren Ekrem İmamoğlu'na destek verdi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanması sonrası başlatılan tartışmalar sırasında ana akım medyanın tavrını eleştiren Ekrem İmamoğlu’na destek verdi. Altaylı bugünkü yazısında, “Dün medyaya çattınız. Haksızsınız diyemem” dedi.

Altaylı’nın yazısının ilgili bölümü şöyle: “Bir tavsiyem de Ekrem Bey’e. Dün medyaya çattınız. Haksızsınız diyemem. Ama “Bunu kafaya takmayın” diyebilirim. Türkiye’de güçlü lider olabilmek için manşetlerle değil manşetlere rağmen gelebilmek gerekiyor. Güçsüzleştikçe manşetlere ihtiyaç duyar hale geliyorsunuz. O yüzden medyanın tavrını dert etmeyin. Sizin için iyi bile olabilir!”

CHP’li Ekrem İmamoğlu dün Kartal’da yaptığı konuşmada “Medya insanların bilgi alma haklarını korumak zorundadır” diyerek bazı kuruluşlara şu tepkiyi göstermişti: “Ama bazı aileler, bazı iş insanları var ki onlarca yıl ailelerinin büyüklerinin kurduğu, bugüne getirip taşıdıkları soyadlarıyla Türkiye’ye örnek olmuş iş insanları var. Ben onların patronluğunu yaptığı medya kanallarında sesimin kısılmasını, onlar adına değil, geçmişleri adına, aileleri adına, üzüntüyle takip ediyorum. Rakibimiz adına 10 kişi konuşuyor, her birini naklen veriyorlar. Benim de onlara cevabım var, beni neden göstermiyorsunuz? Ben basın açıklaması yapıyorum, rakibimiz adına konuşanların cevabını yayınlıyor benimkini yayınlamıyor. Benim söylediğimi insanlar duymazsa o insanın bana verdiği cevaptan ne anlayabilir? Böyle adalet olur mu? İsim veriyorum; NTV’yi, Habertürk’ü, Ciner ailesini, CNN Türk’ü, Demirören ailesini takip ediyorum… İş dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı kendilerini uyarmayı kendime hak gördüğüm için uyarıyorum. Gün gelir isimlerini anmaktan bile vazgeçerim.  Bizi daha fazla dünyaya rezil etmeyin.”

Söz konusu medya kurumlarının bu sözleri ‘tehdit’ olarak algılayıp eşzamanlı olarak tweetler atması tepki çekmişti. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.