Faruk Bildirici'nin RTÜK üyeliğinin düşürülmesi görüşülüyor

Faruk Bildirici'nin RTÜK üyeliğinin düşürülmesi görüşülüyor

CHP'nin Radyo Televizyon Üst Kurulu'ndaki (RTÜK) temsilcisi Faruk Bildirici, üyeliğinin düşürülmek istendiğini açıkladı.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi medya ombudsmanı Faruk Bildirici, RTÜK üyeliğinin düşürülmesi yönünde teklif verildiğini söyledi. Bildirici, üyeliğinin düşürülmesi teklifinin gerekçesini, “Başkanın hukuksuz olarak üç yerde birden görev almasına karşı çıktığım, yanlışları eleştirdiğim ve kamuoyuna duyurduğum için” diyerek duyurdu.

Twitter, hesabından açıklama yapan Bildirici, “RTÜK’te muhalefete darbe” başlığıyla paylaştığı mesajlarda şu ifadeleri kullandı:

“Başkanın hukuksuz olarak üç yerde birden görev almasına karşı çıktığım, yanlışları eleştirdiğim ve kamuoyuna duyurduğum için RTÜK üyeliğimin düşürülmesi teklif edildi. Üst Kurul toplantısında şu anda Başkan Şahin’in üyeliğimin düşürülmesi önerisinin gündeme alınması görüşülüyor. Yasa gereği ben salondan çıkarıldığım için beni CHP kontenjanından seçilen İlhan Taşçı savunuyor. Üyeliğimin düşürülmesi mücadelemi etkilemez ancak anti demokratik bir yol açılmış olur. Beş oyu bulan taraf susturmak istediği muhalif üyeyi kuruldan atabilir. RTÜK’te muhalefete izin vermeyen, siyasi iktidarın uzantısı ve tek sesli bir dönem başlar.” 

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tarafından verilen önergede, Bildirici’nin yaptığı açıklama ve demeçlerle 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 38. maddesinin ikinci ve dördüncü fıkrasında düzenlenen yasaklara aykırı hareket ettiği öne sürüldü ve aynı Kanun’un 38. Maddesinin altıncı fıkrası gereğince Üst Kurul üyeliğinden çekilmiş olduğu ifade edildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.