FARC lideri Londono, Papa'dan af diledi

FARC lideri Londono, Papa'dan af diledi

Kolombiya'da 52 yıl sonra silah bırakan FARC'ın lideri Londono, ülkeyi ziyaret eden Papa'ya açık mektup yazdı. Londono, Papa'dan af diledi

Kolombiya’da toprak reformu için 52 yıl boyu silahlı mücadele verdikten sonra hükümetle tarihi barış anlaşması sonucu silah bırakan FARC, ülkeyi ziyaret eden Papa Francis’den ‘af diledi’.

Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri’nin (FARC) eski lideri ve örgütün kurduğu siyasi partinin lideri Rodrigo Londono, Katolik dünyasının ruhani liderine hitaben bir açık mektup yayınladı.

Londono, “Tanrı’nın sonsuz merhametine dair tekrar tekrar söylediğiniz şeyler beni, Kolombiya halkından yol açtığımız gözyaşı veya acı için sizden af dilemeye itti” ifadelerini kullandı.

Kolombiya’ya beş günlük bir ziyaret düzenleyen Papa Francis, 220 bin kişinin hayatını kaybettiği ve milyonlarca kişinin evinden olduğu iç savaşa son verilmesi konusunda Kolombiyalılara karşılıklı af ve uzlaşma çağrısı yaptı. Arjantinli Papa ziyaret sırasında savai mağdurlarıyla biraraya gelecek ve ayin düzenleyecek.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.