Faraşin Yaylası, besicilere ev sahipliği yapıyor

Faraşin Yaylası, besicilere ev sahipliği yapıyor

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Faraşin Yaylası, hayvanlarını otlatmak isteyen besicilere ev sahipliği yapıyor.

Ramazan ayında havaların ısınmasıyla yaylalara gitmek için hayvanlarıyla yola çıkan göçerler, bir ay süren yolculuğun ardından meralara ulaştı. Bu yaylalar arasında Şırnak'ın Beytüşşebap, Van'ın Gürpınar ilçeleri ile Hakkari sınırlarında bulunan Faraşin Yaylası da bulunuyor.

Burada hayvanlarını otlatan göçerlerden Mehmet Emin Sıvacı, 20 gün süren zorlu bir yolculuğun ardından yaylaya ulaştıklarını ifade ederek, bölgede son derece verimli meralar bulunduğunu belirtti. Sıvacı, bu meralarda otlattıkları hayvanlardan yüksek verim elde ettiklerini dile getirdi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Kılıç, Şırnak'ın hayvancılık açısından önemli olduğunu ifade ederek, her yıl çok sayıda besicinin hayvanlarını kentin serin yaylalarına getirdiğini söyledi.

Kılıç, "Şırnak'ta 1 milyon 138 bin küçükbaş hayvan var. Faraşin Yaylası besicilere büyük imkan sunuyor." şeklinde konuştu.

f1-022.jpg

f2-021.jpg

f3-015.jpg

f4-009.jpg

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.