Fahrettin Koca: Günlük test sayımızı 3 binlere çıkarmak üzereyiz

Fahrettin Koca: Günlük test sayımızı 3 binlere çıkarmak üzereyiz

Gazeteci Fatih Altaylı'ya açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük korona virüsü testi sayısının artırılacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsü salgınıyla ilgili Fatih Altaylı’ya konuştu. Habertürk Televizyonu’nda yayınlanan Teke Tek programını sunan Fatih Altaylı, programda Koca’nın açıklamalarını aktardı.

Fahrettin Koca’nın ABD’ye korona virüsü testi satışının ardından Çin’den yapılan test ithalatına yönelik eleştirilere yanıt verdiğini ifade eden Altaylı, “Konu şu: Türkiye’nin elinde yeterince test var. Bu alınan testlerin Türkiye’de olanlarla alakası yok. Sattığımız testlerin aynısından almadık. Sattığımız testler PCR testleri, bunları Türkiye kendi üretiyor. Çin’den alınan testlerde süre çok daha hızlı. Yaklaşık 60-70 dakikada arasında sonuç veriyor” dedi.

Koca’nın günlük test sayısının artacağını söylediğini dile getiren Altaylı, “Günlük test sayımızı 3 binler çıkarmak üzere olduğumuzu söyledi Sayın Bakan ve bu testlerin üniversitelerde çok az sayıda yapıldığını, halkın üniversitelere gitmediğini, üniversitelerin günde 30-35 civarında test yaptığını ancak üniversitelerde kapasite olduğunu, üniversitelerin de bu testleri yapabileceğini söyledi” diye konuştu.

“İlaçlar konusuna değindi. Bazı ilaçlar karaborsaya düştü. Bazılarını bakanlık ortadan kaldırılmak zorunda kaldı” diyen Altaylı, şöyle devam etti:

“Bu ilaçların bakanlık tarafından 500 bin kutusunun satın alındığını ve bunların ihtiyaç duyan birimlere ücretsiz olarak yollanacağını, bunları kontrolsüz kullanımının doğru olmadığını söyledi. Bunun yanı sıra 3 ayrı viral ilacın da dağıtımının yapıldığını, bu ilaçlarında gereken hastalara, yoğun bakım hastalarına kullanılacağını belirtti.”

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum