Facebook’un yeni kamerası oda içindekileri takip edebilecek

Facebook’un yeni kamerası oda içindekileri takip edebilecek

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’un piyasaya sürmeye hazırlandığı yeni cihaz, oda içindeki insanları takip edebilecek.

Facebook, oda içinde insanları takip edebilen, yapay zeka donanımlı bir kameraya sahip yeni akıllı cihazını piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Adının ‘Portal' olacağı belirtilen cihaz, kullanıcıyı tanımak ve hareketlerini izlemek için geniş açılı bir video kamera kullanacak. Kameranın kişiyi oda içinde takip etme özelliğinin görüntülü sohbet sırasında kullanıcıya hareket özgürlüğü sağlayacağı belirtiliyor. Böylece kullanıcı kamera açısı dışından çıkmadan başka işler de yapabilecek.

Cihazda kullanıcıların kameranın lensini fiziksel olarak engellemelerine olanak tanıyan bir 'gizlilik kapağı' da yer alacak. Portal'ın ilk versiyonunda bu kapağın bulunmadığı ancak sosyal paylaşım sitesinin kullanıcılarının gizliliğini ihlal ettiği yönünde eleştirilmesinin ardından cihaza bu özelliği eklediği belirtiliyor.

400 DOLARA SATILMASI BEKLENİYOR

Cheddar adlı internet sitesinin Facebook kaynaklarından edindiği bilgiye göre Portal, Amazon Echo ve Google Home akıllı hoparlörü ile benzer olacak, ek olarak Facebook kullanıcıları arasında görüntülü sohbet yapmak için ekran ve kamera özelliği de olacak.

Oculus VR kulaklığının ardından sosyal paylaşım sitesinin yayımladığı ilk donanım olması beklenen Portal'ın fiyatının 400 dolar civarında olacağı söyleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.