Facebook'tan Avrupalılara tazminat yok!

Facebook'tan Avrupalılara tazminat yok!

Facebook, Cambridge Analytica skandalında verileri usulsüzce toplanan 2,7 milyon Avrupalı kullanıcısına tazminat ödemeyi planlamıyor.

Dünyanın en büyük sosyal ağının kurucu CEO’su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz gün Avrupalı otoritelerin sorularını yanıtlamak üzere Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu’nda ifade verdi.

Veri skandalında bilgileri Cambridge Analytica şirketi tarafından toplanan kullanıcılara tazminat verilip verilmeyeceği soruları üzerine Facebook’tan şu açıklama yayımlandı: “Herhangi bir banka hesabı, kredi kartı numarası ya da vatandaşlık kaydı bilgisinin paylaşılmadığını hatırlamakta fayda var.”

Habertürk’ün aktardığı habere göre, kullanıcıların söz konusu verileri toplayan kişilik testi uygulamasına herkese açık verilerine erişim izni verdiğini hatırlatan Facebook, daha sonra bu testi çözen Amerikalı kullanıcıların verilerinin Cambridge Analytica’ya satıldığının altını çizdi. Bu açıklamayla birlikte, iflas başvurusunda bulunan skandal şirketin Avrupalı kullanıcıların verilerini satın almadığı ortaya çıktı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.