Facebook para birimi 'Libra'yı tanıttı

Facebook para birimi 'Libra'yı tanıttı

Sosyal medya devi Facebook, kendi kripto para birimi 'Libra'yı tanıttı. Libra'nın uluslararası bankacılık sisteminde sarsıntı yaratabileceği belirtiliyor.

ABD merkezli sosyal medya devi Facebook, kendi kripto para birimi olan ‘Libra’yı tanıttı. Facebook’un bu adımı, sosyal medya sitesi olmanın ötesine geçip bir e-ticaret ve küresel ödeme platformuna dönüşme hamlesi olarak yorumlanıyor.

The Guardian gazetesi 2.4 milyar kullanıcısı olan Facebook’un bu adımıyla küresel bankacılık sisteminde sarsıntı yaratma potansiyeli bulunduğunu ancak firmanın kişisel verilerin korunması konusundaki sabıkasının da unutulmaması gerektiğini yazdı.

LİBRA NEDİR?

2020 yılında piyasaya sürüleceği açıklanan kripto para birimi Libra ve dijital cüzdan Calibra, hem ayrı bir uygulama olacak, hem de Messenger ve Whatsapp üzerinden kullanılabilecek. Calibra, bankaların kullandığı doğrulama ve dolandırıcılık karşıtı süreçlerine dayalı olacak.

Kullanıcılar, geleneksel bankacılık uygulamalarına girmeden Calibra üzerinden Libra ile alışveriş ve işlem yapabilecek, birbirlerine para gönderebilecek.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.