Facebook 61 şirketle veri paylaştı

Facebook 61 şirketle veri paylaştı

Facebook davası devam ediyor. Zuckerberg 61 şirketle veri paylaştığını kabul etti.

Cambridge Analytica skandalı ile itibar ve kullanıcı kaybeden Facebook, verileri başka şirketlerle de paylaştığını kabul etti.

Facebook ‘kullanıcı bilgilerinin kişilerin rızası dışında kullanılması’ nedeniyle özür dilediği halde 61 şirketle bu verileri paylaşmayı sürdürmüş.

Telegraph’ın haberine göre, Facebook, kullanıcı bilgilerinin kullanılmasına ilişkin dava ile ilgilenen kurula 747 sayfalık belge teslim etti. Mosyal medya şirketi Mayıs 2015’ten sonra bilgi paylaşımı yapmayı bıraktığını ifade ederek, kullanıcılarından özür diledikten sonra da 61 donanım ve yazılım üreticisi ile bilgi paylaşmaya devam ettiğini kabul etti. Dokümanlar, ABD’li Kongre üyeleri tarafından, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’e Nisan ayında yöneltilen yüzlerce soruya yanıt niteliğinde sunuldu. Facebook, Mayıs 2015 sonrasında verilerin kullanımına erişimi olan şirketlere özel ‘tek seferlik’ altı aylık bir veri paylaşımı uzatması sağladığını da açıkladı.

SOSYAL MEDYA DEVLERİ DE VAR

Şirket, ‘Facebook ile giriş yap’ seçeneği bulunan ve aralarında AOL, Nike, Spotify, Snapchat, Panasonic, ABC Television ve Mail.ru gibi şirketlerin bulunduğu listeye kullanıcıların izni olmadan  arkadaşların isimlerini, kullanıcıların cinsiyetlerini ve doğum tarihlerini verdi. (DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.