Facebook 19.00'da açıklayacak: Bilgileriniz paylaşıldı mı?

Facebook 19.00'da açıklayacak: Bilgileriniz paylaşıldı mı?

Kişisel verileri Cambridge Analytica şirketi ile paylaşılan yaklaşık 87 milyon Facebook kullanıcısı arasında siz de var mısınız? Facebook bugün tüm kullanıcılarına mesaj atacak...

Facebook, yaklaşık 87 milyon kullanıcısının özel bilgilerinin Cambridge Analytica şirketi ile paylaşılıp siyasi amaçlarla kullanılmasına ilişkin skandal konusunda yeni bir adım atıyor. Sosyal medya platformu bugün tüm kullanıcılarına TSİ 19.00’da mesaj atarak, bilgilerinin paylaşılıp paylaşılmadığını iletecek.

Facebook’tan yapılan açıklamaya göre, hesabı olan herkese birer mesaj gidecek. Buna göre kullanıcılara, Facebook üzerinden kullandıkları hangi uygulamanın hangi bilgileri topladığına dair de bilgi verecek.

SON SKANDAL: CUBEYOU

Facebook son olarak, Cubeyou isimli bir data analizi şirketiyle ortak çalışmalarını da askıya aldı. Zira Amerikan kanalı CNBC’nin haberine göre, İngiltere’deki Cambridge Üniveristesi ile ortak çalışan Cubeyou, akademik amaçlarla topladığını belirttiği bilgileri ticari amaçlarla kullandı. Cubeyou ve Cambridge Üniversitesi iddiaları reddetse de, şirketin bir kişilik testi üzerinden topladığı kişisel verileri kâr amacıyla kullandığı iddia ediliyor. Facebook, iddianın inceleneceğini ve bu sürede Cubeyou’nun uygulamalarının kaldırılacağını açıkladı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.